Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

TV2 Sport er ved isen i aften til det vigtige opgør i Esbjerg, hvor de to hold kæmper om henholdsvis første- og fjerdepladsen i tabellen. 

Esbjerg er dog med tre nederlag på stribe blevet hægtet en smule af i kampen om førstepladsen, men har stadig masser at kæmpe for - ikke mindst en vis rytme frem mod slutspillet.

I 2-4-nederlaget mod Rungsted for nylig, viste vestjyderne dog ganske gode takter.

- Fredag aften venter der os en ny hård kamp, når Herning kommer på besøg. De kæmper hårdt for at bevare 4. pladsen i et tæt midterfelt, og arbejder på at komme så godt ind i slutspillet som muligt. De vil kæmpe hårdt for at gentage succes fra den seneste kamp i Esbjerg og vil sikkert forsøge at gentage mange af de ting, som bragte dem sejren sidste fredag, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi skal forsøge at komme tilbage til de ting, der tidligere har bragt os succes. Jeg tænker, at vi skal være klar fra start og arbejde hårdt, klogt og disciplineret i weekendens kampe. Vi var ikke dygtige nok i overtal, sidst vi mødte Herning. Vi var uheldige i Herlev, men spillede en god kamp i Hørsholm, hvor vi bare ikke fik hul på Rungsted-målmanden, siger Energy-træneren i klubbens kampoptakt.

Lige præcis for en uge siden vandt Herning altså i Esbjerg, og det var en kamp, hvor midtjyderne "udarbejdede" modstanderen i en tæt kamp. Søndag eftermiddag var midtjyderne dog tilbage i det dårlige spor efter en skuffende og umotiveret indsats mod Rødovre. 

- Efter vores flotte kamp fredag havde jeg klart forventet mere mod Rødovre. Men det lignede en kamp, hvor de ville det mest, mens vores spillere mentalt måske tog for let på det efter en flot kamp fredag og tænkte, at det ville blive nemt at vinde over nummer otte i tabellen. Det er ikke acceptabelt så tæt på slutspillet, at vi leverer sådan en indsats, sagde træner Ben Cooper efter den kamp til Herning Folkeblad.

TV2 SPORT starter med Hockeynight klokken 19. 

Det forventer vi: Derfor kommer Herning formentlig med fuld koncentration i aften, og det samme gør altså Esbjerg. Begge hold skal på sporet igen, og derfor kan det sagtens blive en "kvartfinale-agtig-kamp". Vi forventer en hård fysisk affære og en helt tæt kamp.

Hold øje med: Simon Nielsen i Herning-buret har været op og ned i sæsonen. Hans indsats bliver vigtig for Hernings slutspilsdrømme. Også spændende at se, hvem Jaspers foretrækker i Esbjerg-buret her frem mod playoffs.

Skader/karantæner: Charles Corcoran stadig ude med karantæne for Esbjerg, der ligeledes havde undladt Jonas Torbensen og Victor Sand i startopstillingen, der heller ikke talte Cam Knight og Jeppe Vinther. Herning havde - bortset fra Mathias Bau Hansen - fuldt hold med mod Rødovre søndag.

Historikken: Esbjerg vandt de to første kampe, mens Herning har vundet de to seneste, den ene i overtid. 7-5 i point til vestjyderne. 

Statistikken: To hold, der skal fange sig selv før slutspillet. Esbjerg med tre rene nederlag på stribe for første gang i sæsonen, mens Herning har tabt fire af de seneste fem kampe og er ved at miste fjerdepladsen på den konto. 


OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs FRA METAL LIGAEN TIL NHL i samme sæson: True og Blichfeld i samme Sharks-kæde i nat