Herning Blue Fox kommer til Esbjerg med hele 10 sejre på stribe og en brændende god formkurve.

Midtjyderne fandt i den grad rytmen lige op til landsholdspausen og skal altså i Granly Hockey Arena forsøge at drille Esbjerg, der kom skuffende ud af de sidste kampe før pausen.

Nu har Esbjerg sagt farvel til både Metal Final4 og lettiske Edgars Kulda og skal forsøge at komme stærkt igen i den næste fase af turneringen.

- Vi har tanket op fysisk og har nulstillet vores mindset i landsholdspausen. Vi har ikke mindst skuffet os selv og det skabte frustrationer. Frustrationer som vi håber at have fået fjernet fra spillernes bevidsthed. Derfor mener jeg, at det er godt for os med en ny start og muligheden for at gøre tingene bedre, siger træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- Samtidigt mener jeg, at det vigtigste er, at vi har fokus på os selv og de forhold, som vi kan påvirke. Vi ønsker at kigge indad og forbedre vores egen indsats. Vi skal levere en konstant indsats og højne vores bundniveau. Undgå udfald og det gør vi bedst ved at spille enkelt og ikke gøre tingene for svære, forklarer Energy-coachen.

Gæsterne fra Herning fandt en eller anden form for stærk rytme op til landsholdspausen og fik altså fat i alle marginaler overhovedet. Dem arbejder man sig som bekendt til, og hårdt arbejde i egen zone var en af nøglerne til succes i den første del af turneringen.

Det forventer vi: Det er næsten altid tæt mellem Esbjerg og Herning i disse år. Midtjyderne vandt det seneste opgør med 4-1 og grundet ”dagsformen” er Herning favorit i det her opgør.

Historikken: MEN – det seneste hold, der har slået Herning, er faktisk Esbjerg Energy, der tilbage i begyndelsen af oktober vandt med 4-0 over Blue Fox. Så der står 1-1 i opgør mellem de to gamle rivaler.

Skader/karantæner: Esbjerg har sagt farvel til Edgars Kulda, men mon ikke resten af truppen er klar? Herning havde en håndfuld spillere ude lige før landsholdspausen, men der har været tid til restitution og Tirkkonen har formentlig rigeligt til fire stærke kæder.

Statistikken: Mens Herning altså fører alle formbarometre, så står det lidt mere skidt til for Esbjerg i det regi. Energy står med fem point i de seneste fem kampe og har virkelig brug for en stærk genstart.

Hold øje med: Mathias From var superstærkt kørende lige op til pausen og har været et meget stærkt indkøb for Herning. Esbjerg fik Kjær, Schultz og Grundtvig grundigt trimmet i Norge til landsholdshockey i Next Generation-regi. Garanteret lærerigt for trioen, der trods to nederlag må have fået fart i skøjterne i Trondheim.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs Odense Bulldogs forlænger med Mathias Mølgaard