Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg er inde i sæsonens hidtil bedste periode.

Anderledes kan man ikke se det efter sejre på 6-0 over Rungsted og 3-1 over Aalborg. Det var - på tidspunktet, hvor Esbjerg mødte dem - Metal Ligaens nummer to og et, der blev fejet af bordet, så det kan blive vanskeligt for et hårdt ramt Rødovre-hold at komme til Granly Hockey Arena i aften.

- Den seneste uge har vist truppens potentiale. Men endnu mangler spillerne at bevise kvaliteten over tid. Egentligt kender vi jo først truppens samlede kvalitet efter slutspillet, så derfor mener jeg, at man kan sammenligne en sæson med en lang rejse, siger Esbjergs assisterende træner Thor Dresler i klubbens kampoptakt. 

Esbjerg Energy har to gange i denne sæson besejret Rødovre efter tætte kampe.

- De to 3-1 sejre vidner om tætte intense kampe. Derfor skal vi være klar både fysisk og mentalt. I de to Rødovre-kampe holdt vi vores aftaler. Det har givet bonus to gange og det skal vi gøre igen, nu hvor vi står overfor en ny test mod Rødovre.

- Vi har set et Rødovre-hold, der fighter for tingene og hvor holdånden er vigtig. I år er deres struktur samtidigt blevet tydeligere. Det gør, at Rødovre ikke kollapser og laver store fejl, som vi kan profitere af, så vores tålmodighed er vigtig, tilføjer Dresler.

Rødovre spiller den tredje udekamp på stribe, og har tabt både i Aalborg og Herlev. Forinden blev det til 3-4 hjemme mod Herning, og det er svært for træner Lehtonen med de mange skader, der plager Rødovre for øjeblikket. Der skal spilles til maksimum hos de tilbageværende spillere, hvis det skal blive til point i aften mod Esbjerg.

Skader/karantæner: Rødovre var i Herlev for nylig uden Matthias Asperup, Julius Nyquist, Matt O’Connor, Nicklas Carlsen og Kasper Jensen. Esbjerg startede kampen mod Aalborg uden Jonas Torbensen, og Christian Wejse udgik efter det smæld han fik i tacklingen fra Lasse Bo Knudsen, men skulle ifølge JydskeVestkysten være klar til at spille igen i aften.

Hold øje med: Zach Pochiro synes at have fundet melodien hos Esbjerg, og synes at have et ordentligt potentiale, hvilket han har bevist flere gange i løbet af sæsonen. Hos Rødovre er der lagt pres på backer som Keskitalo og Crawford, der nok skal få rigtig mange minutter at arbejde med i aften. 

Det forventer vi: At Rødovre kommer under pres i aften i Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg formentlig forsøger at ride videre på bølgen fra de seneste kampe. Rødovre har det dog med at lave overraskelser, når man mindst venter det. Måske også i aften?

Historikken: Det kunne sagtens ende i overtid i aften, hvis man ser lidt længere tilbage på de indbyrdes kampe mellem de to hold. Syv af de 10 seneste opgør er endt i overtid eller straffeslag. 

Statistikken: Esbjerg har maksimumpoint mod Rødovre i indeværende sæson. Den første match blev vundet stensikkert med 3-1 i Rødovre Centrum Arena, mens det faktisk var lidt vanskeligere hjemme i Granly Hockey Arena. Den kamp endte ligeledes 3-1.


OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Aalborg-SønderjyskE