Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Højinteressant match i Aalborg, hvor det ubesejrede hjemmehold tager imod et formstærkt SønderjyskE-mandskab. Aalborg er stadig suveræn etter og har maksimumpoint i Bentax Isarena, men sønderjyderne er ubesejret efter landsholdsbreaket og har vundet fem af seks kampe, hvis man inkluderer Continental Cup.

Omvendt havde Aalborg i den første kamp i Bentax Isarena mellem de to hold i denne sæson ikke problemer med at besejre SønderjyskE med sikre 5-1.

Så naturligvis er favoritværdigheden på skuldrene af nordjyderne i aften. Anderledes kan det ikke være med 30 point i ti hjemmekampe på kontoen. 

Sønderjyderne kommer fra et par fridage i weekenden efter et hårdt program. 

- Spillerne fortjente det. De har forstået, at man skal gøre de små ting rigtigt for at vinde ishockeykampe. I fredags (mod Herning) spillede vi os til mange chancer, og på et tidspunkt giver det mål. I dag (fredag) blev det til fem af slagsen, og det er vi glade for, for vi har spillet kampe, hvor vi skulle have scoret fem mål, ikke gjorde det - og så kom der intet ud af det, siger Mario Simioni til Der Nordschleswiger. 

Historikken: SønderjyskE er normalt et af de hold, der yder god modstand i Bentax Isarena. Inklusive slutspillet vandt sønderjyderne tre af fire opgør i Aalborg i sidste sæson.

Statistikken: Til gengæld har Aalborg altså scoret fem af seks mulige point i denne sæson mod SønderjyskE. Udover den føromtalte 5-1'er på hjemmebane, scorede Anders Krogsgaard det afgørende mål i overtid, da Aalborg vandt 3-2 i Frøs Arena i en af sæsonens bedste kampe i Metal Ligaen.

Hold øje med: Phil Lane ser skarp ud for øjeblikket, og er en af de spillere, Mario Simioni har fået mere ud af på det seneste, når det gælder arbejdsindsats. Hos Aalborg plejer Thomas Spelling ofte at spille gode kampe, når han møder sine gamle makkere fra Vojens. Måske fører han an i aften igen?

Det forventer vi: SønderjyskE har et godt momentum for øjeblikket, og holder sønderjyderne til 60 minutter mod Aalborg, der plejer at komme godt af sted i kampenes slutfase, kan de lyseblå måske presse topholdet til det yderste. 

Skader/karantæner: Aalborg uden Victor Panelin-Borg og Kirill Kabanov i kampen mod Esbjerg for nylig, mens SønderjyskE for øjeblikket kører med fuld plade i de fleste kampe. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Rødovre Mighty Bulls VIDEO: Shane Hanne om sit Rungsted-liv og kampen mod Odense i morgen