Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy har holdt en uges kamppause og har haft tid til at fordøje skuffelsen over ikke komme med i Metal Final 4. Vestjyderne havde sat sig deltagelse i den prestigefyldte finaleserie i pokalen som mål, men skader og ustabilitet har forpurret festen for Energy, der nu i stedet skal arbejde for at spille sig opad i den "rigtige" tabel. Og her kan et par sejre eller tre i træk hurtigt gøre underværker i en tæt liga. 

- Jeg tror, vi skal spille hårdt defensivt og spille det simple spil. I den anden ende skal vi forsøge at udnytte de chancer, som vi får. Vi ved, at vi nok skal komme frem til chancerne, så det er bare at putte den i kassen, siger David Madsen i dagens JydskeVestkysten. 

- Vi har haft nogle skader på spillere, som vi har haft brug for i de daglige kampe. Men nu må vi bare tage kampene skift for skift og ikke tænke for meget på alt muligt andet. Vi er stadig midt i sæsonen, og det er trods alt den sidste del af sæsonen, der tæller, tilføjer han. 

Rødovre kommer altså med fornyet mulighed for Metal Final4 og i teorien en finale i Herlev på fredag. Men meget skal flaske sig, hvis det skal ske. Det første er, at Rødovre skal sikre sig tre point i Esbjerg i aften. Bliver det igen med den skarpe William Rørth på isen? Uanset, om O'Connor er tilbage eller ej, virker det oplagt at spille Rørth i aften igen for Rødovre. 

Skader/karantæner: Det blev antydet, at Esbjerg mangler Pochiro, Cheek og Downing til efter landsholdspausen. Rødovre har Matthias Asperup tilbage efter overstået karantæne, men stillede til den seneste kamp mod Aalborg uden Kim Johansson, Marko Virtala, Matt O'Connor og Kasper Jensen. 

Historikken: Esbjerg vandt uden problemer det første indbyrdes opgør i Rødovre Centrum Arena med 3-1, i en kamp, hvor vestjyderne faktisk kunne have vundet noget større. 

Statistikken: Niklas Andersen (Esbjerg) og Steffen Klarskov er de to klubbers eneste repræsentanter i top 20 på topscorerlisten. Nok skal man ikke kun tale om produktion - og skader har også været inde i billedet - men mon ikke de to trænere ønsker sig lidt mere af deres imports?

Det forventer vi: At Esbjerg kommer flyvende ud for at få tempo i skøjterne efter en god, lang pause. Det bliver ikke nemt at komme i gang mod et omstillingsstærkt Rødovre-mandskab, der vil lure på enhver kontrachance i aften. 

Duellen: Matthias Asperup må være motiveret efter en spilledags overstået karantæne, og bliver en af nøglerne til at flå Esbjerg-forsvaret op for Rødovre. 

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital