Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy kom stærkt ud til landsholdsbreaket med en 4-0-sejr over Herlev i et vigtigt midteropgør. Det betyder, at Esbjerg med rette kan spejde opad i tabellen i stedet for at kigge nedad på blandt andre aftenens modstander, Rødovre. Esbjerg deler femtepladsen med Rungsted og træner Jason Jaspers siger følgende om aftenens kamp i Granly Hockey Arena.

- Det bliver bestemt ikke let. Rødovre er et godt hold. De er unge og sultne. Dygtige på skøjterne og effektive i afslutningerne. De scorer en del mål og det får vi brug for både at dæmme op for, men også matche i morgendagens kamp.

- Vi skal være sultne og villige til at gøre det nødvendige. Game-planen skal følges og vi skal træffe de rigtige valg. Vi havde mulighederne derovre, men måtte se os slået i slutfasen. Derfor kan vi heller ikke her tage noget for givet. Vi skal præstere og gøre os fortjent til sejren, så skal det nok komme, siger Jason Jaspers med vanlig respekt for modstanderen.

Rødovre kom halvskidt – måske endda helskidt – ud af kampene inden landsholdspausen. Det blev til to point i de sidste fem kampe og Rødovre var ikke i nærheden af at vinde mod ”angstmodstanderen” fra Odense lige op til pausen.

Det forventer vi: Det bliver et Rødovre-hold, der kommer ud for at spille simpelt og disciplineret og det kan sagtens betyde en tæt kamp mod et Esbjerg-hold, der naturligvis vil forsøge at angribe fra start.

Skader/karantæner: JydskeVestkysten meddeler i dag, at Esbjerg har Yanick von Bergen, Henrik Mærsk, Grayson Downing og Frederik Bjerrum, mens Rødovre kunne forestilles at komme med fuldt hold.

Hold øje med: Den kvikke ungarer Csanad Erdely, var ikke med i landskampene for sit fædreland grundet sygdom, fortæller JydskeVestkysten. Han skulle dog være frisk igen. Friskhed er også nøgleordet for Rødovre-topscorer Sami Moilanen, der skal levere, hvis gæsterne skal have point med hjem.

Metalligaen.tv: Søren Kaster er på plads i Esbjerg for at guide dig gennem de 60 minutter i Granly Hockey Arena.

Historikken: Senest blev det 2-1 til Rødovre i Rødovre Centrum Arena, mens det første opgør i Esbjerg endte med en sikker 6-2-sejr til vestjyderne.

Statistikken: Sami Moilanen står med 11 mål og 12 assister (23 point) med syv point mere end Esbjergs topscorer Oliver Kjær.


OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE SønderjyskE havde Jens Nielsen i kikkerten