Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Herlev har haft krammet på SønderjyskE i denne sæson.

To gange har ørnene vundet over de lyseblå fra Vojens og omegn, og derfor er det formentlig med et optimistisk afsæt, at Herlev går ind til kampen i aften.

Tilmed er Victor Gade kommet hjem som forstærkning i en angrebslinje, der sagtens kan bruge lidt punch efter at Niclas Heinerö blev meldt langtidsskadet. Mon ikke Herlev leder efter en erstatning, hvis svenskerens skade bliver langvarig?

Herlev kom skidt ud til landsholdspausen med to nederlag mod Frederikshavn, og 0-4 i Esbjerg, og det betyder, at forspringet ned til Rødovre og netop Frederikshavn skrumpede en del tidligere denne måned.

Der er næppe tvivl om, at Herlevs nøglespillere har haft godt af en pause, for de trækker rigtig megen istid og kommer nu igen med friske ben.

Det samme gør sønderjyderne, der har fået Oskar Drugge med ind i truppen, og det forlyder, at Matt Spencer, Jacob Schmidt-Svejstrup og Gabriel Desjardins også alle er klar. Så optimismen hersker i Vojens og omegn efter forløsningen i form af en Metal Final4-plads.

- Jeg tror, at vi alle lige havde godt af nogle fridage, men nu er hovederne og benene friske igen. Vi har ikke formået at spille op til vores bedste i 60 minutter endnu i de to første opgør imod Herlev, og det skal der laves om på i morgen, siger SønderjyskE-træner Anders Førster til klubbens hjemmeside.

- Det er altid svært at sige hvordan man kommer ud efter 12 dage uden kamp. Vi ved dog at vi skal spille vores eget spil som vi gjorde inden pausen – derudover skal vi holde det simpelt og ikke gøre det svært for os selv, tilføjer han.

Skader/karantæner: SønderjyskE melder skadefri trup og mon ikke også Herlev stiller med noget, der ligner fuldt hold.

Hold øje med: Oliver True har spillet sit livs sæson for Herlev og nyder i den grad tilliden fra sine trænere. Hos SønderjyskE naturligvis fokus på den nye mand Oskar Drugge, der efter Herning og Aalborg nu er i sin tredje danske klub.

Det forventer vi: En taktisk start på kampen, hvor begge hold lige skal finde fodfæste efter pausen. Siden kunne det ligne SønderjyskE mest på pucken og Herlev med stærke omstillinger og skarpe special teams. Dagsformen taget i betragtning ligner SønderjyskE en smal favorit.

Metalligaen.tv: Jannik Sønderby er på plads i Herlev for at kommentere på DIN ishockeykanal

Historikken: 6-3 til Herlev i Ørneborgen i den første match og derefter en 3-2-sejr i overtid i Frøs Arena.

Statistikken: William Pelletier er med sine 17 assister blandt de absolut fremmeste i Metal Ligaen i den kategori, mens Herlevs ”assistmester” Anton Johansson står med 14 oplæg. 


Frederikshavn tog fire på stribe OPTAKT: Esbjerg Energy- Rødovre Mighty Bulls