Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg og Rungsted er to af de mest uberegnelige hold i en i forvejen ret uberegnelig liga.

Tag nu for eksempel Rungsted, der kommer til Vestjylland i aften med fire nederlag i bagagen og 24 mål imod i samme antal kampe. Forinden havde Rungsted vundet fire af fem kampe, men U20-VM og skader har sat Rungsted på den forkerte ende, og i aften kan holdet tabe fjerdepladsen mod et Esbjerg-hold, der har vundet to af de sidste fire, og i aften spiller for at passere netop Rungsted i tabellen og rykke helt som treer. 

- Vi har forberedt os på kampen mod Rungsted ved bl.a. at se video fra deres kampe. Man må ikke glemme, at de er forsvarende danske mestre og at de vil sikkert gerne revanchere tirsdagens 7-2 nederlag til Herlev. Men vi har fokus på os selv og de forhold, som vi kan påvirke. Så det er en ny kamp, på en ny dag, siger Esbjerg-træner Mark Pederson, der måtte undvære en hel håndfuld spillere i Frederikshavn for nylig.

Gæsterne fra Rungsted er vel i en slags minikrise. Det kan man roligt slå fast. Ingen rytme i spillet, problemer med at køre hjem i banen og så en "svenskerkæde, der i denne omgang ikke lige får holdt hatten oppe for de andre i form af produktion af point. 

Vender det i aften? Det ville passe godt ind i billedet af Rungsted som et af sæsonens mange svingende mandskaber.

Statistikken: Vi hiver igen Rungsteds defensiv frem i lyset. Den har simpelthen ikke fungeret på det seneste. Hele tre gange scorede Herlev også i undertal tirsdag. En forfærdelig statistik for træner Hjalmarsson. Esbjerg har to kampe i overtid på det seneste med en sejr og et nederlag til følge.

Historikken: Pudsige resultater fra de tre kampe hidtil. Rungsted vandt de to første indbyrdes opgør, men den seneste kamp endte altså med en kæmpesejr på 6-0 til Esbjerg i Bitcoin Arena. 

Hold øje med: Rungsted-svenskerne har været lidt blege på det seneste, og Olsson og Persson skal altså levere, hvis Rungsted skal have succes. Hos Esbjerg er spillere som Vinther og Grønvaldt virkelig udfordret i defensiven, når Brown og Walsh er ude. Det har "danskerne" hidtil klaret godt.

Det forventer vi: Esbjerg er et hak eller to mere stabile end Rungsted pt, og går ind til kampen som ganske klar favorit. Hvis Esbjerg kan udnytte Rungsteds nuværende skrøbelighed, så er der point i luften til vestjyderne. 

Skader/karantæner: Brown, Walsh, Torbensen, Krog og Niklas Andersen sad ude for Esbjerg i tirsdagens tætte kamp i Frederikshavn. Hos Rungsted blev Rasmus Andersson ikke klar til Herlev. Måske i aften? Ellers Jelert, Poulsen, Persson ude med langtidsskader.  


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles