Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Fynboerne har tabt 15 gange på stribe, og det begynder at gøre ondt både på moralen og tilskuertallet i VinMedKant Arena. Men ikke desto mindre ser fynboernes spillere fremgang under den nye træner Marc Lefebvre, og det skal også siges, at Odense har tabt mange kampe med blot et enkelt mål og virkelig har været ramt af bundholdets lod mange gange i løbet af sæsonen.

Powerplayspillet har fungeret rigtig dårligt, og det er en af de ting, som fynboerne arbejder med at optimere, siger Michael Eskesen, fynboernes kaptajn, til Fyens Stiftstidende.

- Vi skal have finpudset vores præstationer i de afgørende situationer. Vi har valgt at lægge vores fokus i de seneste træninger på vores powerplay. Powerplayet er en ekstrem vigtig fase i spillet, og jeg tror på, at hvis vi lykkes med at forbedre denne del, så kan vi få de tætte kampe - som vi tidligere har tabt i sæsonen - til at tippe til vores fordel, siger han til Fyens Stiftstidende.

Herlev kommer en frisk 7-2-sejr i Rungsted som ballast: En kamp, der fik optimismen til at dukke op igen hos Eagles efter en række skuffende kampe, hvor målene nærmest væltede ind bag Emil Jidskog. 

Det forventer vi: Odense har tidligere i sæsonen haft svært ved at styre Herlevs topspillere på hjemmebane, og det bliver alfa og omega, om det kan lykkes i aften. Herlev går ind som klar favorit efter den flotte kamp i Rungsted tirsdag aften.

Statistikken: Herlev er faktisk det seneste hold, Odense har fået point mod. Vi skal helt tilbage til 22. oktober for at finde det seneste Odense-point i Metal Ligaen. 

Historikken: Til gengæld var det seneste opgør (7-2 til Herlev) den kamp, der betød trænerskifte i Odense, og Herlev har med 5-2 og 7-2 også vundet de to øvrige indbyrdes kampe i suveræn stil. 

Hold øje med: Jeff Beukeboom havde tidligere i sæsonen et farligt skud fra blå linje, specielt når Odense var i overtal. Måske kan han finde det i aften igen, hvis fynboerne får arbejdet sig til pp-forsøg. 

Skader/karantæner: Odense har Oliver True og Mikkel Jensen tilbage fra U20-VM, og det samme gælder for Herlevs Magnus Koch, der spillede allerede tirsdag. Lucas Bjerre Rasmussen, Jakob Wittendorf, Mike Daugulis og Asger Petersen var ikke med for Odense i Aalborg søndag. Lukas Lundvald vender tilbage efter overstået karantæne. Så træner Lefebvre har en del flere kort at spille med i aften end i de seneste kampe. 

 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital EUFORI I NORD: Udsolgt til nytårsbraget i Aalborg