Kampstart 20:00 i Granly Hockey Arena

Vi er ude i kamp tre i dramaet mellem Esbjerg og SønderjyskE og det er vel ganske forudsigeligt, at de to mandskaber har delt de to første matcher mellem sig.

Vi har fået to forskellige matcher. En helt tæt kamp i Esbjerg uden særlig mange mål, mens puckene haglede ind i Vojens forleden, hvor det blev 6-3 til SønderjyskE i en match med et hav af udvisninger.

Vi er nede på det tidspunkt af sæsonen, hvor SønderjyskE-træner Mario Simioni ikke siger frygteligt meget før kampene.

- Vi har leveret to rigtigt gode ishockeykampe og holdet er virkeligt mødt op for at gå på arbejde. Nu skal vi ud og jagte en udebanesejr. Kan vi holde os til vores gameplan og kan vi sætte 60 minutters god ishockey sammen, så er mulighederne absolut tilstede, men vi ved også at Esbjerg vil komme med alt de har, så vi skal være klar fra første puckdrop, siger han til sønderjydernes hjemmeside. 

Formentlig skal han bygge lidt om i kæderne. Hvis det står til troende, at William Boysen er ude, skal der en ny mand ind sammen med Alex Lavoie og Villiam Haag.

Det samme gælder for Esbjerg, der skal erstatte den karantæneramte Tuomas Vartiainen. 

Træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt:

- Man kan sige, at vi begik en del fejl i kamp to, som vi ikke burde begå på denne tid af året. Men det er åbenlyse fejl, som fx pucktab på kritiske steder og unødvendige udvisninger langt oppe på banen. Disse fejl burde kunne rettes til den kommende kamp og det arbejder vi på.

- Vi er bevidste om, at SønderjyskE er en svær modstander, med mange dygtige spillere, så nu handler det bare om at komme tilbage til indsatsen og mindsettet fra kamp et. Disciplinen, arbejdsindsatsen og de rigtige valg var langt hen ad vejen på plads og rakte til en sejr. Det ser jeg meget gerne gentaget onsdag aften, siger han. 

Hold øje med: Esbjerg har dygtige offensive backer, ikke mindst Philip Larsen. Ligger det til ham at spille en storkamp i aften? Kunne sønderjydernes Mike Little gøre det samme i den anden ende. Little har gennem sin tid i SønderjyskE vist store offensive kvaliteter. 

Skader/karantæner: Esbjerg har Tuomas Vartiainen ude med karantæne oig spillede uden Cam Brown og Jannik Christensen senest. SønderjyskE mangler William Boysen og har endnu ikke luftet hverken Cam Spiro eller Nikolaj Krag i denne serie. 

Det forventer vi: Noget, der formentlig kommer til at blive tæt og taktisk og med stort fokus på disciplinen hos begge hold. Det kunne sagtens blive en overtid igen som i den første match. 

Historikken: Det er femte gang de to hold mødes i Esbjerg i indeværende sæson. Hele tre gange i de første opgør er de to hold røget i overtid i Granly Hockey Arena. Er det i aften igen?

Statistikken: Expected goals er det antal mål, som holdene kunne forvente at score efter antallet af chancer i hver enkelt kamp. I 2-1-kampen i Esbjerg havde 5.90 expected goals, det vil sige, at Esbjerg efter antallet af chancer burde have scoret 5.90 mål. I kamp to stod Esbjerg til 2.57 mål, men scorede altså tre gange. SønderjyskE havde 3.24 expected goals i den første kamp og 6.64 i den anden kamp. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles ONSDAG, FREDAG OG SØNDAG: Sådan spilles kvartfinalerne