Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Set over to kampe har Herlev været det bedste hold i serien mellem Bulldogs og Eagles, så vi står foran noget, der kunne ligne en højdramatisk kamp tre i Spar Nord Arena i Odense i aften. 

Spørgsmålet er selvfølgelig om fynboerne finder noget mere frem i aften, eller om Herlev ganske enkelt er så stærke, at det endnu engang kan lykkes at holde den fynske offensiv nede. 

Der har formentlig været talt med ganske store bogstaver i Odenses omklædningsrum, hvor direktør Ole Nielsen arbejder tæt sammen med Paul Thompson og Toms Strauss i den sportslige ledelse. 

Til Fyens Stiftstidende sagde Nielsen efter søndagens kamp:

- Man skal være klar hver eneste aften, man møder frem til kamp. Der var ikke tænding nok til en slutkamp. Vi skal have noget desperation frem i spillerne igen til næste kamp og spille med meget mere tempo og flow end i dag. Og så skal vi sætte os mere fysisk på kampen. 

Så recepten fra Odense er klar og Bulldogs vil forsøge at komme flyvende ud til kampen.

Herlev Eagles har spillet godt i de to første kampe. Ørnenes spilintelligente aktører har formået at holde godt på pucken, spille taktisk fornuftigt og skabe en del gode chancer. 

Og så har spillere som Asperup, Johansson og senest Popovic trådt frem som individualisterne i serien.

Hold øje med: Her mangler Odenses "stjerner" at træde frem. Vi har ikke set så meget til Jesper Thörnberg for eksempel. Hos Herlev bliver Lukas Horak nøgleperson i aften. Kan han lukke ned, har Herlev gode chancer for at slå kontra.

Det forventer vi: At Odense kommer stormende fra start. Kan Herlev lukke ned for den første fynske offensiv, kan overraskelsen sagtens lure, i hvert fald hvis takterne fra de to første kampe fortsætter.

Historikken: Dog kan Bulldogs-spillerne glæde sig over at være ubesejret mod Herlev i indeværende sæson på hjemmebane. Det må give en vis selvtillid før i aften.

Statistikken: Ganske spændende at kigge på expected goals, altså det antal mål man kunne forvente de to hold scorede, hvis de udnyttede de chancer, de havde fået i kampen. Den første kamp endte i 4.32 expected goals til Herlev (som scorede to gange). I den anden kamp scorede Herlev fire gange, men havde kun 3.53 expected goals.

Odense blev talt til 3.34 expected goals i den første kamp, som Herlev altså burde have vundet, hvis de havde udnyttet chancerne. Til gengæld stod Odense på 3.94 expected goals i kamp, som fynboerne altså så burde have vundet i forhold til antal chancer. Herlev har dog samlet set haft den bedste ratio på det parameter. 

Skader/karantæner: Odense havde Brien Diffley tilbage på holdet og mangler nu blot Arturs Salija for at være fuldtallig. Herlev havde Marius Kring tilbage søndag, men stadig uden Daniel Baastrup, Magnus Lykke og Mikkel Skjellerup. 


Travis Brown brød måltørken, da Esbjerg vandt 1-0 OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE