Kampstart 15:00 i Granly Hockey Arena

Det var en helt formidabel omgang finale, de to rivaler i syd viste os i den første kamp.

Masser af dejlige nærkampe, stærk disciplin og stor jævnbyrdighed kendetegnede fredag aften i Vojens, hvor 5000 tilskuere - heraf mange medlevende, medrejsende fra Esbjerg - dannede en fantastisk ramme om opgøret. 

Sådan bliver det med omvendt fortegn i eftermiddag på lægterne, hvor hovedparten af 4200 tilskuere i en propfyldt Granly Hockey Arena vil forsøge at piske de blå-gule frem til sejr og udligning i finaleserien. 

Der er formentlig ingen af de to trænere, der vælger de store omstillinger i dag, for hverken Førster eller Jaspers kunne for alvor være utilfredse med det, de så i fredags. 

Det var egentlig kun i overtiden, at SønderjyskE havde et virkelig markant overtag, ellers var det meget tæt gennem 60 minutter. 

- På mange punkter ligner Esbjerg og SønderjyskE hinanden. For eksempel med hensyn til bredde og fysik. Også i den serie skal vi være fysiske i spillestilen, men vi har været igennem en intens serie mod både Odense og Aalborg, så vi skal bruge fysikken rigtigt. Vi skal være smarte og spille til dommeren fløjter, men ikke i spilstoppene, vurderede Esbjerg-træner Jason Jaspers inden finaleserien gik i gang - samme recept kommer Esbjerg med i eftermiddag.

- Søndag er en helt ny kamp, for nu er de hjemme og lidt under pres for at vinde og ikke komme bagud 2-0. De vil helt sikkert komme ud med alt hvad de har for at sætte os under tryk fra start. Vi skal naturligvis tage den gode afslutning fra i fredags med os ind til kampen, men frem for alt, så gælder det for os om at holde hovedet koldt og ikke tage dumme beslutninger, siger SønderjyskE-backen Oskar Drugge inden kampen i eftermiddag. 

Metalligaen.tv: Det bliver stort i Esbjerg i eftermiddag, så tilskuerne opfordres til at komme i god tid. Kan man ikke se kampen i Granly Hockey Arena, foregår det på Metalligaen.tv, hvor Søren Kaster og Martin Struzinski tager imod 14:45. 

Det forventer vi: Hedt, intenst og fysisk. Det bliver en skøn og uforudsigelig hockeyeftermiddag i Esbjerg. 

Historikken: SønderjyskE vandt "grundserie-serien" med 4-2 i kampe og har altså også nu 1-0 mod Esbjerg i slutspillet.

Statistikken: SønderjyskE havde pucken under kontrol i 18:12 minutter i fredags, mens Esbjerg havde skiven i 11:19 minutter i SønderjyskE's zone. Den statistik skal vestjyderne naturligvis søge at lave om på i eftermiddag. 

Skader/karantæner: Begge hold var i stærkeste opstilling i fredags, og er det formentlig også i eftermiddag igen. 

Hold øje med: Matchvinder William Pelletier ser "hot" ud og scorede faktisk to gange i overtiden i fredags. Hos Esbjerg kunne en Oliver Kjær dukke op som trold af en æske, som han har gjort tidligere i slutspillet. 

 

 


Esbjerg tog andet stik efter forrygende finalekamp Herning skal have ny træner: Hånberg er færdig hos Blue Fox