Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

For første gang i 2023 og siden nytårskampene mødes Esbjerg Energy og SønderjyskE. 

Vestjyderne havde teten i derbykampene i Frøs Arena og Granly Hockey Arena og træner Jason Jaspers skitserer tingenes tilstand således: 

- Det er to mandskaber, som kender hinanden godt. Så der vil næppe være de store overraskelser. Derfor er det vigtigt, at vi går til kampen, med det rigtige mindset. Vi skal udvise respekt for dem, ligesom mod alle andre hold. Vi skal arbejde hårdt og disciplineret, og det er absolut vigtigt, at vi følger game-planen og træffer gode valg.

- Det er vigtigt for spillerne at opleve succes, også i lokalopgørene. Det styrker moralen og giver tro på tingene. Vi stiller samtidigt til kampen med en række af sejre efter nytår. Fem sejre og 14 ud af 15 mulige point skaber momentum, og det boost skal vi tage med til aftenens hjemmekamp.

- Men resultaterne viser også, at vi spiller tætte kampe mod SønderjyskE. Vi skal præstere for at vinde den slags lokalopgør. Vi møder et stærkt og topmotiveret sønderjysk mandskab, men vi stiller til kampene med selvtillid og tro på hinanden. Og det ville være dejligt med endnu en sejr, siger Jaspers før kampen.

Esbjerg har som beskrevet af Jaspers et stærkt momentum for øjeblikket og er kommet fremragende ind i 2023, mens gæsterne fra SønderjyskE har haltet lidt mere. I fredags kunne Mario Simioni glæde sig over, at sønderjyderne vandt over Rungsted i fredags. Det blev 6-3, men sønderjyderne lukker gennemgående for mange mål ind, vurderede træneren efter kampen. 

- Det bliver en hård og tæt kamp, hvor der skal arbejdes hårdt i samtlige 60 minutter. Vi skal spille simpelt og undgå at tage unødvendige chancer, og så skal vi fremfor alt have større fokus på spillet uden puck. Vi skal blive bedre i spillet uden puck. Kan vi holde os til vores gameplan, så tror jeg også på muligheden for point i Esbjerg, siger han til klubbens hjemmeside. 

Skader/karantæner: SønderjyskE havde samtlige forwards - bortset fra langtidsskadede Mathias Borring - klar til kamp mod Rungsted. Også Marco Petersen er ude i længere tid, mens Rasmus Lyø har brækket en knogle i fingeren. Esbjerg var nede på fem backer senest i Rødovre. Philip Larsen, Jannik Christensen, Jeff King sad ude. Andreas Grundtvig, Henrik Mærsk og Søren Nielsen var ude i forwardlinjen. 

Historikken: SønderjyskE vandt de to første kampe med 2-1 i Vojens og med 5-4 efter straffeslag i Granly Hockey Arena. I de to seneste kampe vandt vestjyderne med 3-1 i det sønderjyske og med 4-3 efter straffeslag i Vestjylland.

Statistikken: JydskeVestkysten anfører i sin optakt, at Esbjerg er begyndt at score mål: Siden 1-0-nederlaget til Aalborg 7. december har vestjyderne scoret 39 mål i ni kampe. SønderjyskE havde seks forskellige målscorere mod Rungsted fredag aften.

Det forventer vi: Et fuldstændig åbent opgør. Ikke blot er de to mandskaber på papiret næsten helt lige - oveni kommer lokalopgørs-faktoren, der ikke gør tingene mindre åbne. 

Hold øje med: Charlie Combs sprudlede mod Rungsted, og kan blive en x-faktor for SønderjyskE i aften. Hos Esbjerg spillede Oscar Schulze en flot kamp i Rødovre senest og kan formentlig se frem til masser af spilletid i aften, hvis der stadig er mange backer ude hos SønderjyskE. 


Frederikshavn-sportschef: Ingen erstatning for Radek Cip på vej VIDEO: MAGNUS CARLSEN efter Rungsted-Herlev