Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Det her er næsten blevet sæsonens "Instant Classic". 

Opgørene mellem Esbjerg Energy og Aalborg Pirates indeholder som oftest den totale intensitet - se bare tilbage til Metal Final4-semifinalen, hvor der virkelig blev kørt på - og har naturligvis også fået den ekstra dimension, at Aalborg er på jagt efter en sejr over Esbjerg. 

Vestjyderne har taget 15 point af 15 mulige og vandt altså også Metal Final4-semifinalen efter straffeslag.

Det er et lille spøgelse af en slags, som Pirates altså gerne skal have jaget væk inden slutspillet, hvor de to hold sagtens kan tænkes at tørne sammen.

Læg dertil, at Esbjerg kan øge forspringet til Aalborg på tredjepladsen til ni point og dermed nærmest afgøre kampen om andenpladsen i tabellen - og dermed også gøre kampen om førstepladsen til en tvekamp.

Herlige perspektiver før kampen, der streames live lige her. 

Med Felix Scheel tilbage i lineuppen hos Esbjerg og kun Tobias Ladehoff formentlig fraværende hos Aalborg, er begge hold mere eller mindre fuldtallige og dermed altså er der lagt op til et virkelig skarpt slag mellem de to rivaler.

Hold øje med: Davis Vandane har været virkelig stærk på det seneste, og Aalborgs vævre angribere har det ikke godt med den kæmpestore back. Hos Aalborg glæder vi os til at se, hvordan Ben Duffy præsterer efter at han nu har lært sine holdkammerater rigtigt at kende.

Det forventer vi: En hård, tæt match nøjagtig som i Metal Final4-semifinalen. Esbjerg smal favorit på grund af det mentale overtag, men man har også fornemmelsen af, at Aalborg vil "spille sig helt ud" for at vinde en kamp over Esbjerg før slutspillet.

Skader/karantæner: Jeppe Vinther stadig ude for Esbjerg, mens Tobias Ladehoff altså var eneste fraværende mand for Aalborg senest mod SønderjyskE. 

Historikken: Den er klokkeklar i Esbjergfavør med fem sejre og 15 point i denne sæson. Dog med flere meget tætte kampe imellem. 

Statistikken: Da de to hold senest mødtes i Metal Final4 vandt Aalborg skudstats med hele 42-22. Kan det blive ved at gå godt for Esbjerg, hvis den trend fortsætter?

 


Ingen Cooper-undskyldninger: Vi tog dårlige udvisninger VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Frederikshavn