Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Sikke en kamp de får i Nordjylland tidligt på sæsonen.

Begge hold hører til blandt DM-favoritterne, hvis du spørger ishockeyfolket rundt omkring i Danmark. Begge hold har forstærkede trupper og ny moral og en træner, som spillerne synes at stole på. Både Frederikshavn og Aalborg er ligeledes begyndt sæsonen med maksimumpoint, så det er en førsteplads, der er på spil.

Det kan ikke blive meget bedre tidligt på sæsonen i nordjysk ishockey, så mon ikke tilskuertallet kan hives op på den gode side af 2000 i Frederikshavn i aften, hvor der i den grad tales hockey i disse dage. Drømmen om det første guld i to årtier er i den grad vakt til live efter forlængelsen med Pasanen og en spillertrup, der ser bedre ud end længe.

Anderledes er det ikke i Aalborg, der har hentet guldhelte ”hjem igen” og samtidig har forstærket holdet med aldeles navnkundige danske spillere.

- Jeg har kunnet fornemme betydningen af de kampe lige fra start, og det er mega fedt. Som spiller giver det ubevidst én noget ekstra energi og gejst, at der er mere end tre point på spil, og at fansene går så meget op i det.

- Man siger, at fansene er den sjette spiller på banen, og det er jeg fuldstændig enig i, så jeg håber, der kommer rigtig god opbakning i hallen. Jeg kan garantere god ishockey, siger den nye Frederikshavn-back Patrick Madsen til Kanal Frederikshavn om aftenens lokalderby.

Historikken: Vi kender den notoriske jævnbyrdighed mellem de to hold, som også trådte i kraft i sidste sæson. I syv opgør inklusive bronzekampene var de to overtid som Aalborg vandt. Frederikshavn vandt fire gange rent – deraf de to bronzekampe – mens Aalborg vandt 5-2 hjemme i oktober 2018. De to hold har også delt de to testkampe med en hjemmesejr hver.

Statistikken: En stille start for Julian Jakobsen, der har snittet omkring 16 minutter pr. kamp og leveret en enkelt assist i de to første kampe. Er det i aften, han for alvor spiller sig ind i sæsonen. Galansky i Frederikshavn-målet var suveræn i Herlev og står med en redningsprocent på 92 efter to kampe.

Duellen: De to holds fjerdekæder er kommet godt fra start. Thomas Søndergaard og Gorm Topholt er faste folk hos Frederikshavn suppleret op med unge folk som for eksempel Mikkel Bertelsen, men Aalborgs fjerdekæde med Jakobsen, Ladehoff og Emil Marcussen har været kampafgørende i de to første kampe. Spændende duel mellem spillere, der normalt ikke stjæler rampelyset.

Det forventer vi: Frederikshavn har hjemmebanen og en smal fordel, der ikke er større end at det sagtens kunne ende uafgjort efter 60 minutter.

Skader/karantæner: Marcus Pedersen og Jeppe Jul Korsgaard ude for Aalborg, der også savnede Victor Panelin Borg fredag aften, mens Frederikshavn melder om en intakt kerne af spillere.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy