Kampstart 19:00 i VinMedKant Arena

Den her bliver spændende i VinMedKant Arena. For som ”historikken” nedenfor viser, så har Pelle Svensson slet ikke haft det godt med Mark Pederson i den tid, svenskeren har været træner i Odense Bulldogs. Har det noget med spillestil, tilgang til kampen eller noget helt tredje at gøre.

I hvert fald skal de fynske hunde vende en nederlagstrend på syv på stribe mod Esbjerg.

- Esbjerg er et stærkt hold med etablerede, færdige spillere. Vi har stor respekt for dem, men vi er fulde af selvtillid og har en tro på, at vi godt kan vinde kampen, siger Odense-træner Pelle Svensson til Fyens Stiftstidende.

Men samtidig afslører han her også en helt anden attitude end den, Odense stillede op med i fjor, hvor man accepterede at ligge i bunden.

Taktisk spillede vi en flot kamp i Aalborg i fredags, og jeg er tilfreds med visse dele i spillet, men jeg er ikke tilfreds, når vi taber. Vi vil vinde. Det har været en okay start, hvor det hverken har været helt godt eller helt skidt. Vi har haft et normalt niveau, og vi kan blive bedre, siger Svensson.

Esbjerg-assistent Thor Dresler har stor respekt for fynboernes ”nye hold”.

- Vi tager derover for at vinde, men Odense har spillet godt i den her sæson, og vi er helt bevidste om, at vi skal arbejde i samtlige 60 minutter, hvis vi have tre point med hjem, siger han til Metalligaen.dk.

Historikken: Odense har det ikke alt for godt, lad os bare sige ret dårligt, med Esbjerg. Vestjyderne har vundet de seneste syv kampe mod Bulldogs, og alene i sidste sæson blev det til 15-0 i point og hele 26-5 i målscore til vestjyderne, der flere gange i fjor udspillede Odense ”efter noder”.

Statistikken: Der er masser af arbejdstid til flere af de nye backer hos Odense. Både Cole Candella, Brock Beukeboom og Daniel Baastrup-Andersen fik over 20 minutter i Aalborg for nylig, og de skal nok ”tjene lønnen” i det fynske i den her sæson. Hos Esbjerg er det interessant, om den meget omtalte disciplin holder i aften. 13 gange to minutter er det blevet til i de to første kampe, og det har kostet. Alle mål, Esbjerg har indkasseret, har været i undertal.

Duellen: Matt Pistilli kom fremragende fra start for Esbjerg med mål og assist i kampen mod Herning fredag aften, og han skal op mod Evan Cowley, der er kommet lige så forrygende fra start i Odense-buret.

Det forventer vi: Esbjerg har søgt mere tempo i sin nye stab af imports, og Odense har et varemærke, der hedder skøjteløb, skøjteløb, skøjteløb. Det bliver en kamp i højt tempo og spørgsmålet er, om fynboerne kan holde hovederne kolde mod det mere rutinerede Esbjerg-hold.  

Skader/karantæner: Odense formentlig uden Jakob Wittendorf, mens Esbjerg har Christian Wejse ude i to kampe endnu, men Grayson Downing også må forventes ude lidt endnu.


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE