Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Rungsted-SønderjyskE: En tidlig ”skæbnekamp” mellem de to finalister fra i fjor, i hvert fald, hvis vi kigger på mulighederne for at spille med i Metal Final4 i begyndelsen af næste sæson. Det vil både Hjalmarsson og Simioni formentlig afvise, men faktum er, at et nederlag i ordinær tid både for Rungsted og SønderjyskE vil gøre starten på sæsonen rigtig træls – samtidig med, at det vil besvære vejen til Final4 kraftigt.

Det bliver virkelig spændende, hvordan de to trænere dikterer spillerne i aften? Tør Rungsted angribe alt, hvad remmer og tøj kan holde – og spiller Simioni defensivt eller offensivt som udgangspunkt.

Begge trænere vil påstå, at der har været flere potentielle point på disken i de første to kampe end de er endt med, og både Rungsted (i Rødovre) og SønderjyskE (i Odense) rendte i seneste kamp også ind i meget stærke målmænd hos modstanderne.

Rungsted-direktør Thomas Friberg i Rungsteds online-kampprogram:

- Vi har et svært startprogram i Metal Ligaen med udekampe i tre af de fire første kampe, blandt andet i Herning og Aalborg. Det er blevet til straffeslagsnederlag i Herning og nederlag i Rødovre, hvilket godt kan irritere mig, for jeg synes, spillet var til langt mere i begge kampe.

- Når vi kigger på statistikkerne, vi får lavet efter kampene, var vi stort dominerende i begge kampe, men faktum er, at vi kun står med et point. Jeg håber meget på nogle point i dag, så Bitcoin Arena kan blive det svært uindtagelige fort, det var i sidste sæson.

Historikken: Vi kommer næsten direkte fra en DM-finale mellem de to mandskaber. Rungsted har altså den ”mentale, historiske” overhånd, hvis vi ser tilbage på sidste sæson og de fire sejre i finaleserien. Omvendt vandt SønderjyskE altså samtlige tre kampe i grundserien i Bitcoin Arena i sidste sæson.

Statistikken: Det er ganske pudsigt, at sidste sæsons nummer et og to i grundserien nu ligger otte og ni i tabellen – også selv om vi er tidligt på den.  

Duellen: Thomas Lillie blev kåret som årets målmand i sidste sæson og er oppe mod Patrick Galbraith, der var bedste målmand i grundserien. To Vojens-gutter, der mødes i en ægte nøglekamp.

Det forventer vi: At Rungsted måske kommer lidt mere forsigtigt ud end normalt i frygt for at rende ind i en sønderjysk omstillingskniv. Det skete flere gange i Bitcoin Arena i sidste sæson.

Skader/karantæner: Rungsted har stadig Mikkel Persson siddende ude, mens SønderjyskE for en uge siden spillede uden Anthony Nigro i Odense.


OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy Esbjerg: Downing er ikke "down" længe endnu