Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Sikke nogle dage, det har været for Frederikshavn White Hawks.

1-8 mod Rungsted fredag og efterfølgende krisemøde og snak udskiftninger i truppen i interviews med sportschef Kasper Kristensen. 

Der skal ske noget i Frederikshavn, og udgangspunktet blev ikke bedre i aftes, hvor Rødovre slog SønderjyskE og nu er 10 point foran nordjyderne.

Med en kamp i aften mod Esbjerg og hjemmekamp fredag mod Rødovre, kan man kalde det en skæbneuge for White Hawks.

For Esbjergs vedkommende gælder det uhyre vigtige point i kampen om Metal Final4. I modsætning til Frederikshavn passede resultatet i Rødovre Esbjerg ret godt. Med lidt held rykker Esbjerg op i top4 i aften. 

- I trænerstaben er vi glade for den passion og vilje til at gøre det nødvendige, som vi så i kampen mod SønderjyskE. Vi er bevidste om, at vi spiller med en smal trup. Vi spiller med de folk, som vi har til rådighed og vurderer løbende mulighederne, men det må ikke påvirke resultaterne negativt, så vi tager fat, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Tirsdag venter Frederikshavn, som er et hold der kæmper med resultaterne. Når man ikke får det forventede udbytte, opstår der desperation og man kan godt gætte på, at det påvirker dem. Men det bliver ikke let. Det er et godt hold, som vi skal respektere, lyder det.

- Jeg forventer, at Frederikshavn vil gå langt for at sikre en sejr og vende den skuffende udvikling. De har behov for point for at nærme sig en slutspilsplads, men de skal helst ikke have dem mod os. De har behov for at bryde en dårlig stime. Vi vil gerne starte en positiv stime med endnu en sejr.

Det forventer vi: Esbjerg er favorit mod et Frederikshavn-hold, der er ramt på selvtilliden. Hvis vestjyderne kan ryste nordjyderne og komme et eller to mål foran, ligger det til Energy. 

Hold øje med: Er det tid for Christopher Frederiksen? Vi har ikke set meget til Frederikshavns danske stjerne i denne sæson. Hos Esbjerg har Oliver Kjær været en stærk drivkraft. Fortsætter det i aften.

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads i Nordjyske Bank Arena, hvor han leder dig sikkert gennem 60 minutter. 

Historikken: Første kamp mellem de to mandskaber endte med en ganske sikker sejr til Esbjerg på 6-2.

Statistikken: Måske kan Frederikshavn - sidst på formbarometeret - finde håb i, at Esbjerg Energy på trods af sejren mod SønderjyskE senest kun har seks point i fem kampe. 

Skader/karantæner: Esbjerg får Aleksi Halme tilbage, men til gengæld har Josh Winquist fået karantæne. I forvejen på skadeslisten: Frederik Bjerrum og Yanick von Bergen. Desuden altså Søren Nielsen, der er stoppet. Frederikshavn har haft Mads Iversen ude hele sæsonen. Ham savner de nede bagved. 


13. gang var lykkens gang for White Hawks EN SPILLEDAGS KARANTÆNE til Josh Winquist, Esbjerg Energy