Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Både Esbjerg Energy og aftenens hjemmehold fra Frederikshavn kom skidt ind til juleaften. 

Et Esbjerg-hold, der så lidt slidt ud, havde slet ikke energi til at matche et skarpt Odense-hold og tabte 2-6 på hjemmebane, mens Frederikshavn gik ind til juleaften med 3-8 i Herning, hvor en fornuftig første periode blev afløst af åbent hus i anden periode. Det blev kostbart. 

Begge hold har altså haft godt af en pause og en nulstilling og nu mødes de til et opgør, der ser ganske åbent ud. 

Seneste indbyrdes møde var en åben match, som endte 5-5 i ordinær tid, inden Esbjerg tog bonuspointet hjemme i Granly Hockey Arena. 

Kigger vi på Esbjerg, spillede holdet nærmest med to ansigter i ugen op til julepausen. Først 3-2-sejren over Herning, der blev hevet på en forrygende fight og en gnist, der betød, at de mange skader var fuldstændig ligegyldige. Den kamp ville Esbjerg-spillerne vinde, koste hvad det ville. Josh Winquist gik forrest sammen med holdets unge spillere i en formidabel indsats.

Men lige så stærk som han var tirsdag aften, lige så anonym var Winquist - og resten af holdet - tre dage senere. Utroligt nok, at der kan være så stor forskel med få dages mellemrum.

Det var lidt det samme med Frederikshavn, der vandt 8-5 over Herlev (to mål i tomt bur) og altså derefter tabte 3-8 i Herning. Men det blev en uge, hvor White Hawks trods alt rykkede tættere på Herlev på syvendepladsen.

Den store motivation hos Frederikshavn er, at man muligvis kan komme endnu tættere på Eagles onsdag aften. 

Det forventer vi: Og det er slet ikke umuligt i en kamp, der virker fuldstændig uforudsigelig, som ovenstående tekst også fortæller. Det er 50-50 i Frederikshavn i aften.

Hold øje med: Er det i aften Pontus Englund igen viser sine offensive kvaliteter. Og finder Philip Larsen "sit gamle jeg", når nu han lige er kommet i træning igen efter en lang pause med lungebetændelse. 

Skader/karantæner: Tadeas Galansky skulle være ude med sygdom hos Frederikshavn, mens Thomas Søndergaard og Nikolaj B. Kristensen også mangler. Mathias Seldrup blev skiftet ud efter to perioder mod Odense (uvist af hvilke årsager). I forvejen manglede Esbjerg Gordie Ballhorn, Arturs Salija, Frederik Bjerrum, Aleksi Halme, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen.

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads for at guide dig igennem de 60 spændende minutter i Frederikshavn.

Historikken: Det er fjerde gang, de to hold mødes i sæsonen. Esbjerg vandt den første match 6-2, derefter tog Frederikshavn en 5-3-sejr på hjemmebane, inden Esbjerg vandt i overtid på hjemmebane med 6-5.

Statistikken: Philip Larsen spiller sin professionelle kamp nummer 1001 i aften. Fin hyldest til den tidligere NHL-back i Esbjerg lige før jul. Frederikshavn har Rasmus Søndergaard, der ifølge Eliteprospects.com står med 736 kampe i Metal Ligaen.

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE GOALSHOW: SE MÅLENE FRA Esbjerg-Odense