Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Det er tabellen nummer to og fire, der tørner sammen i Aalborg i aften, og det er to hold, der begge går ind i et hårdt juleprogram med tre kampe. Kampen i aften er en opvarmning til de lokalbrag, der følger, når Aalborg møder Frederikshavn og SønderjyskE møder Esbjerg.

I aften kommer Aalborg for at bevise, at nederlaget mod Rødovre lige før jul var en enlig svale. At et Rødovre-hold med 11 mand ude kunne vinde i Sparekassen Danmark Isarena, var ubetinget sæsonens største sensation, og en plet som nordjyderne skal have vasket af.

Det skal gå ud over et SønderjyskE-hold, der kommer med optimisme i taskerne efter 6-2 mod Rungsted i en flot kamp.

– Alle kender ved jo at Aalborg er et godt hold og ikke mindst på deres hjemmebane i Gigantium. Vi skal, lige som sidst vi mødte dem, spille godt i 60 minutter. Vi skal have fokus på at gøre det vi er bedst til, og så skal vi nok tage lidt færre udvisninger, end vi har gjort i de seneste kampe, siger SønderjyskE-backen Oskar Drugge, der blev dansk mester med Aalborg i sidste sæson. 

- Vi skal så vidt muligt forsøge at spille vort eget spil, men naturligvis skal vi indrette ting i vores spil efter måden som vi ved at de vil spille på.
Vi har spillet tre tætte kampe imod dem i denne sæson og vundet de to. Målscoren hedder 6-6, så jeg forventer en tæt og ikke mindst god kamp lyder det fra svenskeren til klubbens hjemmeside. 

Begge hold manglede et par profiler senest, og det skal blive spændende at se, hvor fuldtallige holdene kommer i aften i Aalborg. 

Historikken: Aalborg Pirates og SønderjyskE tørner sammen for fjerde gang i denne sæson, og det har været tre uhyre tætte kampe hidtil. Aalborg vandt den første match med 3-1 i Vojens, siden vandt SønderjyskE 2-1 i Aalborg efter overtid og senest tog SønderjyskE en smal 3-2-sejr på hjemmebane.

Det forventer vi: Hvis den "stime" skal fortsætte, ligner det en tæt og ikke særlig målrig kamp. Aalborg er favorit på hjemmebane i Sparekassen Danmark Isarena. 

Hold øje med: Matt Salhany har spillet en god og stabil sæson og vil elske at drille sine gamle holdkammerater. Hos SønderjyskE er Mathias Borring virkelig ved at finde farten, hvilket han beviste med sit flotte "coast to coast"-mål mod Rungsted.

Metalligaen.tv: Har Michael Damsted på plads til at styre seerne gennem de 60 minutters ishockey i aften.

Statistikken: Aalborg Pirates har tabt de seneste to hjemmekampe i overtid mod Herning og Rødovre, mens SønderjyskE har tabt fire af de fem seneste udekampe. 

Skader/karantæner: Aalborg spillede senest mod Rødovre uden Anders Koch, Nikolaj Carstensen, Søren Dietz-Larsen og Jeppe Jul Korsgaard. SønderjyskE var før jul mod Rungsted uden Jonas Borring, Jacob Schmidt-Svejstrup og William Boysen. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy