Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

De mødtes sidste sæson i slutspillet og endte i syv kampe, og nu er der næsten noget slutspil over det igen. Frederikshavn og Esbjerg har nemlig gang i et dobbeltmøde i aften og søndag eftermiddag med hver sit hold på hjemmebane. Der lægges ud i Frederikshavn i to kampe, der kan få kæmpe betydning for deltagelsen i Metal Final4.

Både Frederikshavn og Esbjerg kommer fra onsdagskampe uden kæmpestor intensitet, men kampe, hvor begge fik point på kontoen. Frederikshavn kunne faktisk være tilfreds med at gennemføre en noget nær perfekt udekamp i Vojens, mens Esbjerg kun nu og da fangede den fysiske intensitet i kampen mod Aalborg.

- Det bliver spændende rent formmæssigt, om vi er, hvor vi skal være. Det er stadig tidligt på sæsonen, men der er ingen tvivl om, at vi gerne vil med i Final4, siger Frederikshavns assisterende træner Frederik Åkesson, til klubbens kampmagasin.

- Esbjerg har et godt hold, der gerne vil spille hurtigt og direkte. Vi har omvendt set stærke ud de seneste par kampe, så nu gælder det bare om at bygge videre på vores momentum, tilføjer han.

Historikken: Første kamp mellem de to mandskaber i indeværende – og den gentages allerede på søndag. I sidste sæsons kvartfinale vandt Frederikshavn 4-3 over Esbjerg, forinden havde Frederikshavn vundet 15-0 i point over Esbjerg i grundspillet. Bryder Esbjerg den stime i weekenden?

Statistikken: Bemærkelsesværdigt at Christopher Frederiksen og Nikolaj Krag-Christensen er de mest scorende spillere hos Frederikshavn med henholdsvis fem og fire mål. Hos Esbjerg er Niklas Andersen etter med ni point, dog uden point onsdag aften.

Duellen: Dane Fox spillede en glimrende kamp i Vojens for nylig og kommer i aften op mod en Zach Pochiro hos Esbjerg, der hidtil har været den livligste import hos vestjyderne. Både på godt og ondt. 

Det forventer vi: Vigtige, vigtige kampe i kampen om Metal Final4-pladserne, som begge hold er sultne efter. Det er måske ikke dumt at smide pengene på et par krydser. Men svært at forudsige eftersom de to hold ikke er tørnet sammen endnu.

Skader/karantæner: Vender Grayson Downing snart tilbage for Esbjerg? Vestjyderne måtte også undvære Jonas Torbensen i onsdag. Frederikshavn kommer til kamp med fuldt hold, ser man bort fra den karantæneramte Kristian Jensen.


OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE