Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn leverede en yderst solid indsats tirsdag aften hjemme mod Esbjerg som resulterede i en ganske sikker 5-2-sejr.

I modsætning til matchen mod Herning sidste fredag fik nordjyderne fat i offensiven og ikke mindst holdet ”secondary scoring”, som man i grove træk kan karakterisere alt det, der foregår under den bomstærke førstekæde med Fox, Bumagin og Frederiksen.

Tirsdag aften var det Kristian Jensen, de talte om i Frederikshavn, og noget tyder på, at Jensen efter sin meget lange karantæne er ved at finde den rette balance i sit spil igen. Husk, at han i de seneste er gået langt med landsholdet frem mod VM og på den måde har demonstreret en vis styrke, der kan gøre ham til en nøglespiller videre frem i sæsonen.

Når slutspillet kommer, har Frederikshavn-træner Pasanen brug for, at kæderne under førstekæden producerer konstant, så det har formentlig glædet finnen, at se Jensen i hopla tirsdag, hvor vi også så en scoring af Thomas Søndergaard, som vi også ved, har et vist potentiale gemt i sig.

Gæsterne fra Herlev blev – realistisk set – nok vippet ud af kampen om fjerdepladsen tirsdag aften mod Rungsted. Nu gælder det for træner Wener at få sine spillere i gear frem mod slutspillet, samtidig med, at Herlev fortsætter med at være forskånet for skader.

Det bliver en balancegang, hvor det samtidig gælder om at få strammet til i defensiven og undgå de fejl, der kostede chancer og point for nylig mod Rungsted.

Det forventer vi: Frederikshavn så ganske godt ud tirsdag aften, og kan White Hawks fortsætte de takter, er holdet også favorit mod Herlev, der traditionelt ikke har det så godt længst mod nord i dansk ishockey.

Hold øje med: Emil Jidskog skal finde den rette form frem mod slutspillet, hvor den svenske målmand avancerer til en absolut nøglespiller på linje med Brett Thompson, Johan Skinnars og co.

Historikken: Herlev vandt den seneste match med 3-2, men tidligere på sæsonen har Frederikshavn haft et godt greb om Eagles med fire sejre - en enkelt i overtid. 

Statistikken: Begge hold har været svingende på det seneste - med en lille overhånd til Frederikshavn, der står med to point mere (8) end Herlev i de seneste fem kampe.

Skader/karantæner: På positivsiden for Frederikshavn er det slet ikke umuligt, at Ludvig Adamsen kommer ind på holdet som forstærkning i defensiven. Det giver også mulighed for at sende Kyle Hope op i angrebet. Søndergaard og Mølgaard ude. Herlev holder sig stadig uden væsentlige skader. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE Mattias Persson tager yderligere tre sæsoner i Rungsted