Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Det bliver dag et efter nedlukningen for Frederikshavn White Hawks.

Nordjyderne har efter en god lang kamppause på næsten tre uger endelig lejlighed til at spille ishockeykamp igen.

Der er næppe tvivl om, at det for samtlige spillere er at foretrække i stedet for at sidde over i yderligere to uger, men omvendt er der heller ikke tvivl om, at Frederikshavnerne er en anelse rustne efter en lang pause.

Hvad White Hawks kommer med er derfor nærmest umuligt at forudse.

En ting er sikkert, og det er, at Frederik Bjerrum ikke er med i truppen, eftersom han blev "sagt farvel til" lige da det proklameret, at nordjyderne skulle ud i en længere nedlukningspause.

Aftenens modstander fra Herning kommer fra et 1-5-nederlag mod velkørende Rungsted, der bare lige var en tand bedre i de fleste af spillets facetter tirsdag aften.

- Vores optimale niveau var vi jo ikke i nærheden af. Efter vores fine kamp senest mod SønderjyskE må vi ikke tage sådan et stort skridt tilbage. Vi taber koncentrationen og laver nogle fejl undervejs. Der er også for mange udvisninger, som kommer til at koste for os, sagde Morten Poulsen efter kampen til Herning Folkeblad.

Nederlaget kom efter at Herning fredag aften havde vundet 2-0 over SønderjyskE efter en bundsolid defensiv præstation. Formentlig er det samme opskrift, midtjyderne disker op med i Frederikshavn.

Statistikken: Naturligvis gælder det Metal Final4 for Frederikshavn, der først og fremmest selv skal sikre sig mindst et point og derefter skæve til Vojens, hvor SønderjyskE møder Esbjerg. Et nederlag i ordinær tid sender Frederikshavn ud af Metal Cup-kampen.

Historikken: Herning spillede en af sæsonens bedste kampe - måske den bedste - da det blev til 4-0 over Frederikshavn i den første kamp mellem de to hold. Har Frederikshavn mere at byde ind med i aften?

Skader/karantæner: Frederik Bjerrum har sagt farvel til Frederikshavn, der har haft tid til at pleje skader. Mest spændende er det om Bumagin er blevet klar. Herning manglede Daniel K. Nielsen, Brace og Mads Christensen senest. Mark MacMillan afsoner sin sidste karantænedag.

Det forventer vi: Herning er lille favorit på grund af "kampform", men eller kunne det godt ligne den sædvanlige tætte dyst mellem de to hold. 

Hold øje med: Joachim Blichfeld kan formentlig begynde at tælle ned til nordamerikansk afrejse. Skal han vise noget stort inden? Hos Herning er Mathias Bau lige nu den absolut toneangivende spiller og glæder sig formentlig til at møde sine gamle venner.  

 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles