Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Da de to hold senest mødtes, havde Frederikshavn White Hawks god kontrol og relativt nemt ved at vinde 4-1 i VinMedKant Arena. 

Godt nok bragte fynboerne sig foran 1-0, men to hurtige mål i anden periode og White Hawks var igen i solid kontrol med begivenhederne. Det hele endte med en 4-2-sejr til nordjyderne, der er i fin form for øjeblikket.

Og med Odenses 10 nederlag på stribe in mente, er der altså ikke den mindste tvivl om, hvem der er favorit i dag. 

- Vi skal stå solidt i defensiven og komme hurtigt frem over isen, når vi erobrer pucken. Det er en del af gameplanen, og på søndag glæder jeg mig til at se, om drengene kan indfri den, siger Frederikshavn-træner Jari Pasanen i dagens kampprogram. 

- Når resultaterne ikke flasker sig, handler det blandt andet om hårdt arbejde, og det må vi ty til i Frederikshavn, siger Odense-træner Marc Lefebvre.

Han så sit hold spille en fornuftig kamp i Herlev fredag aften, men igen-igen indkasserede fynboerne alt for mange mål. Seks mål imod og et enkelt i tomt bur er ikke nok til at vinde Metal Liga-kampe anno 2020/21.

Defensiven bliver igen Odenses vigtigste middel, hvis der skal point på bordet i eftermiddag.

Hold øje med: Det bliver en kamp, hvor Tadeas Galansky skal stå sit optimale, hvis Odense vil have point. I den anden ende var Jesper Jensen fremragende, da de to hold senest tørnede sammen. Her var han med i samtlige fire White Hawks-scoringer.

Det forventer vi: At Frederikshavn sætter sig på begivenhederne fra start. Med Odenses nuværende tilstand er det vanskeligt at se fynboerne få point i eftermiddag.

Skader/karantæner: Frederikshavn var uden Justin Shugg og Aleksandr Bumagin, da det blev 4-1 over Herlev tirsdag aften, mens Odense i 4-7-kampen mod samme modstander stillede uden Jeppe Holmberg og Mikkel Hansen i defensiven.

Statistikken: Trods en enkelt powerplay-scoring i Herlev, er Odense med 8.97 procent stadig det klart dårligste hold i den disciplin i Metal Ligaen. Frederikshavn kan glæde sig over, at Jesper Jensen med 8 mål og 20 assister snart runder 30 point i denne sæson. 

Historikken: Odense har faktisk sin bedste statistik mod en enkelt modstander mod Frederikshavn, hvor fynboerne har erobret fire af ni mulige point. Et dobbeltopgør tidligere på sæsonen gav en uafgjort og Frederikshavn-sejr i overtid, mens Odense slog kontra og vandt 3-1 tre dage senere. Derefter altså 4-2 til Frederikshavn for nylig. 

 


STREAM: Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles