Kampstart 15:00 i Bentax Isarena

Udsat kamp fra tidligere på sæsonen, da Herlev sad fast på Storebælt på grund af en trafikulykke, og heldigvis - i disse tider - ikke en Coronarelateret udsættelse. 

Begge hold kommer til kampen med overordentlig gode oplevelser på bagen fra fredag.

Herlev vandt den vigtige kamp i nederste tredjedel af tabellen med 7-4 over Odense, efter at have været lidt uvant i knibe med den defensive struktur mod et Odense-hold, som virkelig spillede sin chance i Spar Nord Arena. Men til sidst fik Herlev vendt bøtten med hele fire scoringer i tredje periode - en af dem i tomt bur. Så det var mere Eagles-offensiven end defensiven, der vandt kampen i den mennesketomme Spar Nord Arena. 

Aalborg overbeviste med en suveræn 5-0-sejr i Herning. Det var ganske enkelt en pletfri præstation med Josh MacDonald i hovedrollen og med i samtlige mål. Han er helt oppe på 30 point og dermed på siden at Mathias Bau og Brady Shaw på topscorerlisten. I sidste sæson lavede MacDonald 28 point i 41 kampe for SønderjyskE. Godt set af Pirates-staben med MacDonald, der er viste gode takter i fjor, men brændte mange chancer. I år er han mere komfortabel foran mål og står altså med 15 kasser allerede - det samme som i fjor.

Der var gennemgående stor tilfredshed i Aalborg-lejren efter den flotte sejr over Herning fredag aften.

- Jeg synes, at vi alt i alt har spillet en god sæson, og det gælder også med selv. Vi kom lige ind i en periode med nogle nederlag, og jeg lukkede også for mange mål ind i nogle kampe. Men en 5-0-sejr her i Herning er selvfølgelig med til at gøre noget godt for os alle. Nu har vi vundet tre gange i Herning, siden dengang vi tabte 1-10, så det har vi vist lagt bag os, konstaterede målmand George Sørensen overfor Herning Folkeblad efter kampen.

Det forventer vi: Et defensivt Herlev-hold, der vil forsøge at gøre livet svært for Aalborg ved at stå tæt og slå kontra. Men kan det gå over 60 minutter mod de formstærke Pirates?

Hold øje med: Naturligvis Josh MacDonald, der er i forrygende form for øjeblikket og laver point på samlebånd. Herlev kunne glæde sig over syv mål af syv forskellige spillere fredag aften. Blandt andet et af Mattias Åkesson. Kan svenskeren slå til igen i eftermiddag?

Skader/karantæner: Herlev synes igen at komme helt gnidningsfrit gennem løjerne i denne sæson. Stadig kun Max Vilstrup Olesen og nytilkomne Mikkel Persson ude. Aalborg spillede fredag i Herning uden Martin Lefebvre, Jonas Brøndberg i backkæden og Martin Højbjerg og Jonathan Brinkman i offensiven. 

Historikken: Tre tætte kampe hidtil. Herlev vandt 2-1 hjemme i den første kamp, mens Aalborg i de seneste to kampe har vundet 3-2 og 3-1. Endnu en tæt match i vente?

Statistikken: Nok har Herlev fået udsat tre kampe på grund af Covid19, men alligevel er det opsigtsvækkende - i forhold til de seneste sæsoner - at holdets topscorer Jonsson er helt nede som nummer 42 i pointligaen med sine 15 point. Det siger meget om, at Herlev-holdet har en helt anden måde at agere på end tidligere under Wener. Aalborg har hele seks spillere, der har lavet flere point end Herlevs topscorer. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs FRI STREAM af Metal Liga-kampene indtil 3. januar