Kampstart 20:00 i Nordjyske Bank Arena

VM for kvinder er overstået og Frederikshavn White Hawks har igen sin egen hjemmebane.

Den skal for anden gang stå sin prøve i aften, når SønderjyskE kommer på besøg i Vendsyssel. 

Første gang var fredag aften, da White Hawks måske lidt heldigt arbejdede en 2-1-sejr hjem over Herlev. 

Men de tre point kom hjem og det var det vigtigste for nordjyderne, der også skal finde et ståsted under den nye træner Pelle Hånberg efter en håndfuld sæsoner under Jari Pasanen. 

Spændende at se, hvordan frederikshavnerne griber sagerne an i aften mod et SønderjyskE-hold, der kommer med stor optimisme efter seks point i de to første kampe mod Esbjerg og Rødovre.

Som altid er der ting at rette trods den gode start, pointerer træner Mario Simioni op til kampen. 

- Lige nu er vi ganske enkelt nødsaget til at stramme op på spillet uden puck. Vi giver alt for mange chancer væk i Rødovre, og det hul skal vi have lukket, for det går ikke imod et hold som Frederikshavn. Offensivt kommer vi frem til mange chancer og det er positivt. Nico (Henriksen) har også stået rigtigt godt. Men får vi strammet op på vores spil uden puck, så er der også muligheder for at hente tre point i Frederikshavn, siger han.

Det forventer vi: Kommer Frederikshavn med en mere offensiv spillestil i stedet for den henholdende "Pasanen-stil"? Det kan blive en åben affære mod et SønderjyskE-hold, der også gerne vil frem over isen. Lige før sæsonen vandt SønderjyskE 7-0 over Frederikshavn og det giver et lille mentalt overskud, der sender SønderjyskE i en smal favoritrolle.

Hold øje med: Mange spændende unge navne på begge mandskaber, blandt andet en ung fjerdekæde hos Frederikshavn og spillere som Jonas Borring og Mikkel Skov hos gæsterne. 

Skader/karantæner: Jonas Jakobsen manglede senest hos Frederikshavn, mens SønderjyskE var uden Mathias Borring og Alex Lavoie i Rødovre.

Statistikken: Backen Jesper Dahlroth noterede mest istid hos White Hawks mod Herlev, mens SønderjyskE allerede har fået to mål af to imports. Bryhnisveen og Combs har således begge været på dobbelt på pletten for de lyseblå. 

Historikken: Sidste sæson bød på fem indbyrdes kampe, Frederikshavn vandt de tre. Man har altid haft fornemmelsen af udeholdet har stået stærkt i de indbyrdes opgør. To af fem kampe blev vundet af udeholdet i fjor. 


CHL: Aalborg med gylden mulighed i aften OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox