Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

For blot en god uges tid siden var der vel ingen, der troede, at den her kamp skulle blive et direkte opgør om en plads i Metal Final4. Men både SønderjyskE og ikke mindst Frederikshavn har smidt et hav af muligheder for at snuppe de nødvendige point, og de to mandskaber står altså nu i en slags kvartfinale om at kvalificere sig til den attraktive "pokalfinaleserie" i slutningen af januar, begyndelsen af februar. 

Det bliver nervepirrende i Nordjyske Bank Arena.

Ikke mindst for den nye mand i buret Samuel Jukuri, der i den grad bliver smidt for løverne i matchen. Den 23-årige finne er ifølge Eliteprospects.com endnu ikke noteret for en kamp i indeværende sæson.

Rutine har han dog nok af, for Jukuri har spillet en god del sæsoner i den næstbedste finske række, Mestis, hvor han i et par sæsoner har været blandt de bedste goalies i serien. Og det er ikke bare lige noget, man sådan gør i "målmandslandet" Finland. 

Han betegnes som en teknisk dygtig målmand, der har et vældig stort potentiale. Men i statur er han noget anderledes (182 centimeter) end Galansky, og det er altså første gang, han spiller bag sine nye holdkammerater. Sikke en debut at komme ind i.

Hos SønderjyskE var Mario Simioni mere rolig end vanlig, da hans mandskab havde tabt 1-5 i Aalborg. Han tilskrev flere af målene individuelle fejl, og så i stedet for at ærgre sig frem til "finalen" i Frederikshavn. 

Forudsætningerne for de to hold: Et point er nok for Frederikshavn, der i givet fald holder SønderjyskE bag sig i tabellen. Sønderjyderne kan klare det selv med en sejr i ordinær spilletid eller ved at sikre sig et point mere end Herlev. Sønderjyderne er nemlig bedst indbyrdes i forhold til Eagles. 

Taber SønderjyskE i ordinær spilletid er det farvel og tak til Metal Final4. 

Frederikshavn siger farvel til Metal Final4, hvis holdet taber i ordinær spilletid, og Herlev får to point mod Rødovre. 

Statistikken: Det er to hold med nedadgående barometre, der mødes. Frederikshavn står med et point i fire kampe, mens SønderjyskE har fået et point i de seneste to kampe. Dermed er begge hold altså selv skyld i, at det her bliver en uventet finale om en plads i Metal Final4. 

Historikken: Frederikshavn vandt uden at blinke og uden problemer det første indbyrdes opgør i indeværende sæson. Det forlængede blot tendensen fra i fjor, hvor de to hold havde svært ved at vinde hjemme i de indbyrdes matcher. Fortsætter den trend, er SønderjyskE lille favorit i aften.

Det forventer vi: En forsigtig kamp, hvor de to hold vil lure på hinandens fejl. Første mål kan meget vel blive afgørende, og det sagtens falde sent i kampen.

Duellen: Jamen, altså, vi bliver nødt til at vende tilbage til målet, hvor Galansky altså erstattes af Jukuri, der møder Galbraith, som ikke har vist sin bedste form på det seneste. 

Skader/karantæne: Galansky og Kristian Jensen ude for Frederikshavn, mens SønderjyskE formentlig kommer til kampen uden skader. 


VIDEO: Jon Lee-Olsen efter Rungsted-Odense Rungsted sneg sig i Metal Final4 med 4-3-sejr over Odense