Mattias Persson sikrede de forsvarende mestre sejren med kun 81 sekunder igen

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 4-3 (2-0,1-2,1-1) Rungsted er klar til Metal Final4 og samtidig klatret helt op på andenpladsen i Metal Ligaen, her hvor vi nærmer os en turnering, der er to femtedele henne. Det blev en realitet, da hjemmeholdet i aften i Bitcoin Arena sikrede sig en sen sejr mod et stærkt kæmpende Bulldogs-hold.

Mattias Persson blev matchvinder med sin 4-3-scoring, da der manglede blot 81 sekunder.

Gæsterne havde ikke meget ro i første periode, som Rungsted dominerede stort. Det resulterede i to scoringer før halvvejsmærket. Først da Nikolaj Rosenthal omsatte en tre mod to-situation og siden da Nikolai Gade og Frederik Høeg kom afsted i en to mod en-situation, hvor Gade skar på tværs og modsat Evan Cowley i Odense-buret.

Det lignede en større sejr til hjemmeholdet, men som så mange gange før i denne sæson beviste Odense, at man aldrig skal afskrive fynboerne.

Unge Mikkel Jensen fik reduceret til 1-2 og kort efter udlignede Riley Bourbonnais. Rungsted var ganske enkelt blevet for ivrig i presset, og det var Bulldogs dygtige til at straffe.

Lige omkring den halve time bragte Rasmus Andersson Rungsted foran i en klassisk powerplay-kombination. Han omsatte en tværpasning til scoring, og Rungsted havde igen fat i kampen og skabte chancer.

Det lykkedes ikke øge føringen trods stor dominans, og Jon Lee-Olsen i buret måtte kort før tid ud med en fantomredning, der forhindrede fynsk udligning.

Kampen bølgede frem og tilbage i tredje periode. Shane Hanna leverede en katastrofal pasning lige ind i bladet på Mike Daugulis, der sagde tak og scorede til 3-3 i det 51. minut. Odense var lukket ind igen, og havde nu chancen for at få et eller flere overraskende point med fra Rungsted - og i øvrigt gøre Metal Final4-"kvartfinaleaftenen" endnu mere spændende i morgen.

Med tre-fire minutter igen var det pludselig Odense, der tog fat og pressede hårdt. Hjemmeholdet var i flere omgange under hårdt tryk, men så slog "svenskerkæden" kontra, og Mattias Persson sendte Rungsted i Metal Final4. Sur afslutning for fynboerne.

OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE Flot overskud på 338.738 kroner i Herlev Eagles