Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Der er ingen tvivl om, at Herlev Eagles lige nu i den grad har underdogrollen i serien mod Aalborg Pirates. 

Men ørnene leverede faktisk en tilforladelig indsats i den første kvartfinale, hvor Patric Weners mandskab faktisk spillede 0-0 i fem mod fem-spillet.

Så kan man selvfølgelig sige, at Aalborg via sit initiativ fik arbejdet sig frem til tre gange powerplay og tre powerplay-mål, men Herlevs trænerstab kan omvendt sige til spillerne, at det gælder om at holde sig fra boksen og undgå de små ærgerlige disciplinære fejl, der koster dyrt mod et skarpt Pirates-mandskab. 

Så det er nøglen for Herlev i aften - kampen spilles altså klokken - at holde en stærk defensiv zone og for alt i verden undgå udvisningerne. 

Samtidig skal der stikkes til i kontraerne og Herlev var faktisk ikke helt ufarlige i Aalborg, men Eagles skal være tæt på "perfekte kampe" for at have en chance i serien.

Hjemmebanen giver stensikkert et boost til Eagles i aften, og den tætte atmosfære i Spar Nord Arena kan hjælpe ørnene, hvis publikum er vågen en søndag aften i marts.

Hvad med Aalborg? Ganske tilfredsstillende indsats og vel en pligtsejr i den første kamp. Men nordjyderne og grundspilsvinderne må forvente at skulle spille med mere intensitet mod et Herlev-hold, der vil komme med ALT i dag.

Det forventer vi: At netop Herlev vil komme flyvende ud og bruge fysikken og tacklingerne til at overrumple Aalborg. Sådan kan man i hvert fald lægge pres på Pirates. 

Hold øje med: Skøn scoring af Matthias Asperup i Aalborg. Han bliver virkelig en nøglefigur og dåseåbner for Herlev i dag, ligesom Horak skal lukke ned i buret. Hos Aalborg ser Johan Skinnars virkelig ud til at have fundet målformen. Svenskeren i dag på is på sin tidligere hjemmebane i Herlev.

De indbyrdes kampe: Herlev vandt med 2-1 og 2-0 i de to første kampe - men derefter vendte slaget med 8-1, 5-2 og 6-3 i Aalborg-favør. Senest altså 4-1 til Pirates i den første kvartfinale. 

Skader/karantæner: Aalborg var stadig uden Bjorkstrand, Morin, Curti og Panelin-Borg, men havde fået Martin Højbjerg tilbage i lineuppen. Hos Herlev manglede de Vilstrup, Kragh, Molge, Horton, Siekkinen og Jonsson. Spændende om sidstnævnte når at få comeback i slutspillet. Ham er der brug for hos Herlev. 


Ingen karantæne til Frederikshavns Eemeli Räsänen OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks