Kampstart 15:00 i Spar Nord Arena

Ærgerlig aften for Herlev i Aalborg i fredags, hvor ørnene virkelig havde favoritterne på hælene.

En 2-0-føring og endda med mulighed for mere efter en start, hvor Herlev lige nøjagtig havde efterlevet den recept, som vi beskrev i optakten her. 

En tæt defensiv, stenhårdt arbejde i egen zone og så skulle de offensive profiler slå til, når chancen kom. Det gjorde Herlevs powerplay, signeret Jesper Thörnberg som målscorer og vennerne Tikkinen og Asperup som oplæggere. 

Dermed fandt Aalborg altså ud af, at det i eftermiddag er en god ting at holde sig ude af straffeboksen - måske endda regel nummer et for Garth Murrays mandskab i Spar Nord Arena. 

Spændende, hvordan Herlev angriber kampen: Er det fuld skrue fremad eller lidt afventende i respekt for Aalborgs profilfyldte mandskab, der kan hugge til som giftige slanger, hvis lejligheden byder sig. 

Herfra ser det ud som en nøglekamp i serien, for det er svært at se Herlev komme igen, hvis holdet er nede 0-2 og skal en tur til Aalborg på tirsdag. Så det kræver AL mulig desperation og koncentration fra ørnenes side i eftermiddag.

Hold øje med: Det vil være nærliggende igen at pege på Thörnberg og co., men glem ikke, at Herlev i Alexander Lindqvist-Hansen også har en hurtig mand, der virkelig kan flænse et forsvar, når han tager fat. Hos Aalborg så vi en Kirill Kabanov, der virkelig lagde til, da det gjaldt. Scoring til 1-2 og assist på det udlignede mål. 

Det forventer vi: At Herlev vil kæmpe for enhver centimeter i en kamp, hvor Aalborg formentlig vil begynde lidt afventende og forsøge at slå til på omstillinger - og måske blive mere offensive som kampen skrider frem. 

Statistikken: Fem udvisninger til Aalborg kostede to mål imod i fredags. Herlev skal formentlig have fyret mere end 19 skud på mål af, hvis det skal række til sejr i eftermiddag. 

Historikken: Senest de to hold mødtes i playoff - vi er helt tilbage i 2004 - endte det med lutter hjemmesejre. Den stime ønsker Herlev at forlænge i eftermiddag. 

Skader/karantæner: Josh MacDonald ude for Aalborg, mens Herlev manglede Tobias Ruelykke og Magnus Koch på backlinjen. I angrebet stillede Herlev med fire hele kæder og uden afbud. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy STREAM: Herlev Eagles-Aalborg Pirates