Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles tager imod Esbjerg Energy i denne onsdags enlige Metal Liga-kamp.

De to hold SKAL begge bruge en sejr, hvis de vil spille en rolle i kampen om Metal Final4-pladserne. Her ligger Esbjerg med 16 point, mens Herlev er lige bagved med 13 point. 

Ørnene er stadig med i toppen af formbarometeret, hvis vi kigger på de seneste fem kampe, og der var - bortset fra resultatet - nogenlunde tilfredshed med kampen mod Aalborg søndag, som de forsvarende mestre endte med at vinde 3-1. Der var stor forskel på det Herlev-hold, der tabte 0-8 i den første kamp i Aalborg og den tilstand, som Herlev viste i søndags. 

Eagles ligger stadig lunt og det er ganske imponerende af et hold, der nærmest blev ribbet for den danske spillerstamme efter sidste sæson. 

Hos Esbjerg Energy gør træner Jason Jaspers status efter det seneste nederlag mod Herning.

- Hvis vi ser tilbage på den seneste tid, har flere af truppens spillere kæmpet med skader. Det har betydet noget for kvaliteten af vores træninger, at kontinuitet har været en mangelvare i dagligdagen, og at der er blevet flyttet en del rundt i vores kæder, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt. 

- Men fraværet af en spiller betyder samtidigt muligheder for en anden. Den tillid og det ansvar som den skadede spiller har løftet og den spilletid, som den skadede spillere ikke længere optager, overgår til en anden spiller. Og det er godt for den spiller, der træder ind i nye roller og som høster nye erfaringer, lyder det. 

- Herlev spiller godt og har ”bygget på” siden sidste år. De har hentet gode erstatninger ind i stedet for de spillere, som har forladt klubben, og de har sammen med de gamle spillere præsteret på et hold, som tror på sig selv, og som er yderst vanskelige at spille imod. Pointene er vigtige i en tæt liga, så vi skal være klar.

- Derfor er det vigtigt, at alle leverer. Kampen i Rødovre vil vi vinde ni ud af ti gange, men vi manglede skarpheden og lod dem stjæle sejren. Kampen mod Herning bød som nævnt på en uacceptabel start, hvor vi kom bagud med 3-0. Men nu skal vi videre og har lært af fejlene. Det håber jeg vi ser i Herlev, siger Jason Jaspers.

Skader/karantæner: Herlev ligner et hold i stærkest mulige opstilling i aften, mens Esbjerg altså har døjet med skader på det seneste. Yanick von Bergen og Frederik Bjerrum manglede mod Herning. 

Det forventer vi: Det kunne sagtens ligne en åben omgang med en del scoringer. Vi forventer offensiv satsning fra begge hold. Det er en 50-50-kamp.

Hold øje med: Alexander Lindqvist-Hansen scorede Herlevs enlige mål mod Aalborg og har gennemgående haft en god sæsonstart. Hos Esbjerg satte Oliver Kjær det første mål mod Herning for Esbjerg og ligger med 11 point bedst af Esbjerg-spillerne på topscorerlisten.

Metalligaen.tv: Jannik Sønderby er på plads i Herlev, hvor han guider seerne igennem de 60 minutter. 

Historikken: Det var en tæt første kamp i Esbjerg mellem de to hold. Vestjyderne endte med at vinde 5-3 i Granly Hockey Arena.

Statistikken: Formbaromeret fortæller historien om et Herlev-hold, der har spillet godt på det seneste og lavet 11 point i de seneste fem kampe. Det ser ikke helt så godt ud for Esbjerg, der står med syv point for de seneste fem kampe. 


TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Aleksi Halmi, Esbjerg Energy GOALSHOW: Se målene fra Herning-Rungsted