Kampstart 19:30 i PM Montage Arena

Stærk match af Herlev tirsdag aften mod SønderjyskE, hvor man ved selvsyv kunne konstatere, at Eagles på trods af, at top fire ligner en umulig opgave, stadig spiller koncentreret og god ishockey. 

- Vi viste, at vi stadig kan spille det simple spil og konkurrere med alle hold i den her liga. Defensivt spillede vi som omkring Metal Final4-turnering og viste at ligemeget, hvem vi møder, kan vi slå dem, sagde kaptajn Brett Thompson efter de 60 minutter i Frøs Arena. 

I aften får Herlev besøg af Esbjerg hjemme i PM Montage Arena, hvor det for begge hold gælder om at finde momentum frem til slutspillet. Esbjerg var også rigtig godt på vej i Herning for nylig med en 3-2-sejr. 

- Det var selvfølgeligt rart at få tre point med hjem fra Herning. Det pynter i tabellen. Men vi kan samtidigt bygge videre på sejren. Sejren var vigtig mentalt og psykologisk. Vi mødte et formstærkt Herning-hold og vandt. Det giver tro på tingene internt på holdet, vurderer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt.

- Vi spillede kampen i Herning med en komplet trup. Det er første gang i denne sæson. Vi spillede med et godt tempo både i pucken og i skøjterne. Og den fulde trup resulterede samtidigt i et fysisk overskud og en god rytme i vores spil, konstaterede den vestjyske træner, der har stor respekt for aftenens hjemmehold.

- Vi har flere gange set et stærkt Herlev-hold og det så vi igen i tirsdags, da holdet fra den københavnske forstad gæstede Vojens og SønderjyskE. De kæmpede for tingene og arbejdede som altid hårdt. De har mange dygtige og farlige spillere, der gennem en succesrig sæson har skabt selvtillid.

- Når et hold med dygtige spillere undgår skader på nøglepositionerne skaber det ro, rytme og en fælles forståelse. Derfor er det absolut nødvendigt, at du er helt klar, når du møder dem. Selvtillid kombineret med kvalitet og gode evner er en stærk cocktail, forklarer Energy-coachen.

Skader/karantæner: Herlev var uden Christian Thunbo i Vojens tirsdag, mens Esbjerg senest i Herning havde fuldt hold. Derfor en vigtig styrkeprøve i aften med to formentlig skadesfrie mandskaber.

Det forventer vi: En intens match mellem de to hold, der gerne vil gå til den på gode aftener. Det ligner noget, der godt kan blive underholdende og tæt. 

Hold øje med: Spændende om Jason DeSantis kommer ind og agerer profil i den resterende del af sæsonen. Spændende back, der er kommet ind på Esbjergs mandskab. Hos Herlev beviser Brett Thompson igen, hvilken profil han er. Afgjorde kampen i Vojens med to scoringer. 

Historikken: Herlev vandt de to første matcher mod vestjyderne, men i de seneste tre matcher har vestjyderne slået igen og vundet. Esbjerg fører 11-4 i point mod Eagles i sæsonens serie. 

Statistikken: Herlev med ni point i de seneste fem kampe, mens Esbjerg med seks point i de seneste fem kampe slider for at finde det rette formbarometer op mod slutspillet. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox 21:30: RUNGSTED 4ever på TV Zulu