Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Odense Bulldogs leverede en forrygende kamp senest i Frederikshavn, hvor det blev til et nederlag på 6-7 efter overtid. Og så kan man hurtigt begynde at beregne, hvilke forbedringer træner Marc Lefebvre har arbejdet med frem mod kampen i aften mod Herning. 

Defensiven fungerede ikke frygtelig godt, mens offensiven sad glimrende og folk som Lukas Lundvald og Yannick Vedel har virkelig fundet så mange scoringer frem, at man i Odense formentlig tænker lidt "hvad nu hvis" i forhold til, hvis det var sket tidligere på sæsonen.

Men slutspillet er overstået, og fynboerne spiller frit frem mod den kommende sæson og således også i aften mod Herning, hvor fynboerne formentlig vil angribe hårdt fra start foran hjemmepublikummet.

Og hvad med Herning? Træner Ben Cooper så et hold, der fandt momentum mandag aften i Rødovre. 

- Det er klart, at vi ikke har præsteret godt nok i de to seneste kampe. Derfor var mit krav til spillerne, at jeg ville se noget desperation. Vi skulle have det rette udtryk. Til gengæld havde vi ikke så stort fokus på Rødovre. Det, der virkelig betød noget, var, at vi skulle ramme vores eget spil. Det skulle begynde med, at vi investerede de nødvendige kræfter, sagde Cooper til Herning Folkeblad efter kampen i Rødovre. 

Historikken: Odense vandt det første opgør med 2-1 efter overtid, men siden har Herning taget over og vundet fire gange og scoret 24 mål mod fynboerne. Senest er det blevet 8-2 og 6-2 hjemme og ude.

Statistikken: I en formtabel, der er blevet mere og mere jævnbyrdig på det seneste, har Herning 17 point i de seneste 10 kampe, mens Odense står med 13 point og altså stadig har været et mere end kapabelt mandskab i dette kalenderår. 

Skader/karantæner: Herning stillede uden en sygdomsramt Rasmus Nielsen og en skadet Nicolai Weichel i kampen i Rødovre senest, mens Odense var i Frederikshavn med fuldt hold. Mathias Max Rasmussen blev tacklet hårdt og kunne være tvivlsom i aften. 

Det forventer vi: At Odense kører fuldt fart, men får det svært mod det homogene og velstrukturerede Herning-hold, der skal vinde for at bevare momentum i kampen om andenpladsen. Midtjyderne klar favorit. 

Hold øje med: Lukas Lundvald scorede to gange i Frederikshavn, og han ligner også en mand på det kommende Bulldogs-mandskab. Hos Herning var Morten Poulsen flyvende i kampen i Rødovre i mandags, hvor han blandt andet scorede et meget flot solomål. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy