Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Så er vi der igen. 

I en velopfyldt Bentax Isarena til det sjette opgør mellem Aalborg og Frederikshavn i denne sæson.

Og for første gang kan vi vel godt tale om, at Frederikshavn har et vist momentum i de to holds opgør efter sejren på 3-2 hjemme lige før Final4 og derefter semifinalesejren efter straffeslag i selvsamme turnering.

I hvert fald må frederikshavnerne have fået en vis tro på, at Aalborg kan besejres - både i egen og i fremmed hule.

Omvendt har Aalborg altså bevidstheden om, at man inden "nedturene" mod lokalrivalerne havde fuldstændig styr over Frederikshavn med fire sejre på stribe. 

Så lad os bare kalde, at alt er åbent og at vi i aften taler om at sende et signal, HVIS de to hold tørner sammen i en eventuel semifinale, som er det tidligste potentielle opgør i slutspillet. 

Aalborg er kommet godt ind i rytmen på hjemmebane med sikre sejre på 5-2 over Rungsted og 6-0 over Odense. Måske er det nordjyske tophold ved at finde formen fra begyndelsen af sæsonen igen?

Frederikshavn kommer også ind til kampen med tre sejre på stribe, så det er to hold med god form, der mødes i sæsonens sidste grundspilskamp. Og derefter begynder de så at drømme om DM-finale i Nordjylland, som der har været talt meget om tidligere på sæsonen.

Hold øje med: Thomas Spelling var meget stærkt kørende i kampen mod Rungsted med to scoringer og masser af godt spil. Er han i topform i slutspillet har Aalborg et kort i den allerbedste klasse. Frederikshavn har på det seneste set Kristian Jensen markere sig godt, blandt andet med overtidsmålet i 7-6-sejren over Odense.

Skader/karantæner: Aalborg har alle mand - minus langtidsskadede Marcus Pedersen - til rådighed for øjeblikket. Frederikshavn stadig uden Mølgaard og Søndergaard. 

Det forventer vi: Et hårdt og tæt lokalopgør, hvor Frederikshavn kigger på omstillinger, mens Aalborg vil angribe fra start. Hjemmeholdet favorit, hvis der er defensiv opmærksomhed. Det glemte Pirates i Metal Final4-semifinalen - og blev straffet.

Historikken: Aalborg vandt de første to kampe ganske solidt, i juledagene blev Frederikshavn udspillet, mens de seneste to opgør - inklusive Metal Final4 - er endt uafgjort i ordinær tid, hvorefter White Hawks har trukket det længste strå.

Statistikken: Frederikshavn blev fuldstændig lukket ned 14. februar i Herning, men er siden eksploderet i målscoring i tre hjemmekampe, hvor det er blevet til seks mål i gennemsnit. Aalborg har scoret 11 mål i de seneste to hjemmekamp. Er der lagt op til noget underholdende i aften? 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox