Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles og Frederikshavn White Hawks er på jagt efter de foranliggende hold i tabellen, ligesom begge mandskaber, der mødes i aften i Spar Nord Arena arbejder for at holde afstanden i Rødovre på niendepladsen.

Herlev har trods nederlaget til Rødovre i nytårskampen stadig 11 point at give af og endda to kampe i hånden i forhold til rivalerne. Frederikshavn White Hawks har ligesom Herlev 30 kampe, men fem point mere end ørnene og dermed med "ro på bagsmækken" efter opgørene i nytårsdagene mod rivalerne fra Aalborg. 

- Et mål for resten af grundspillet er, at vi skal blive mere stabilt spillende, så vi ikke løber ind i fem-seks nederlag i træk. Det skal vi have væk, inden vi rammer slutspillet. Her nytter det ikke noget, at vi rammer sådan en negativ stime, siger White Hawks-sportschef Kasper Kristensen til Nordjyske.

Hos Herlev var 0-1-nederlaget mod Rødovre kulminationen på en tough nytårsperiode med tre gode kampe for Eagles. Patric Weners mandskab spiller lige op med alle modstandere for øjeblikket og viste stor moral ved at komme hårdt igen i udekampen mod Esbjerg og i hjemmekampen mod Rungsted, hvor Eagles gik fra 0-2 til en 3-2-sejr i overtid.

Der er god rytme hos Herlev, der nu kan håbe på, at skaderne ikke begynder at hagle ned over truppen, der i givet fald vil være bedre trimmet til en kvartfinale end det har været tilfældet i de seneste mange sæsoner. 

Det forventer vi: En hård og tæt kamp, der sagtens kan blive lavt scorende. Herlev har arbejdet godt og hårdt med defensiven, mens Frederikshavn pr. tradition er godt indstillet rent taktisk.

Historikken: Alt tyder på at kampen bliver jævnbyrdig. Frederikshavn vandt det første opgør 2-1 på hjemmebane og tog den første sejr i Spar Nord Arena med 3-2 på et sidste sekunds-mål. I det seneste opgør vandt Frederikshavn 4-3 efter straffeslag på hjemmebane. 

Skader/karantæner: Herlev manglede Mikkel Skjellerup mod Rødovre, Frederikshavn måtte se Alex Bumagin udgå i kampen mod Aalborg og han må være tvivlsom i aften.

Hold øje med: Måske en målscorerduel mellem de to hurtige angribere Aleksi Halme og Alexander Lindqvist-Hansen. Begge er gode "mønsterbrydere" foran modstandernes mål. 

Statistikken: Herlev er næstdårligste hjemmehold i Metal Ligaen, Frederikshavn næstdårligste udehold. Hvem får et brud på "stimen"?

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE En spilledags karantæne til Lasse Bo Knudsen, Aalborg Pirates