Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates har netop fået Lasse Bo Knudsen udelukket fra kampen mod SønderjyskE og er dermed svækket i defensiven i en enkelt match.

Men trods alt ikke værre end at pålidelige Nikolai Nielsen kan gå ind tage pladsen som sjetteback i Pirates-opstillingen. 

Aalborg fik svaret godt tilbage i nytårskamp nummer to efter nederlaget hjemme mod Frederikshavn og tog en sikker 5-2-sejr i kampen i Nordjyske Bank Arena.

- Den her sejr viste noget karakter. Den viste også vigtigheden af, at vi skal gøre tingene som et hold. Vi kan ikke bare løbe rundt og spille individuelt. Blandt andet kan jeg se, at vores powerplay begynder at være bedre, sagde Aalborg-træner Garth Murray efter kampen på rivalernes hjemmebane. 

Aalborg havde stor glæde af den nye import Brayden Low, der både spillemæssigt og i sin produktion gjorde et glimrende indtryk specielt i kamp to. Han glædede sig ligeledes over den flotte atmosfære i de to lokalderbys.

SønderjyskE har haft en dårlig periode på det seneste med fire nederlag på stribe. Senest altså blot et enkelt point mod Esbjerg i nytårskampene.

Mario Simioni til SønderjyskE's hjemmeside op til kampen: 

- Sidste gang vi spillede deroppe leverede vi en skidt indsats og de scorede bla. tre powerplaymål imod os. Der skal en helt anden indsats til i aften, om vi vil have noget ud af den kamp. Det er “back to basis” med simpelt hockey, stenhårdt arbejde og så skal de personlige fejl minimeres. Vi har slået dem to gange på hjemmebane ved at holde os til vores gameplan og ved at være klar fra start – det skal vi også være i aften, siger han. 

Historikken: Mario Simioni husker korrekt: Aalborg vandt det seneste møde i Nordjylland med hele 7-0. Omvendt har SønderjyskE vundet 5-2 og 4-3 i Frøs Arena, så sæsonens historik fortæller altså om Aalborg som favorit grundet hjemmebanen, hvor de to hold har det med at slå hinanden. 

Skader/karantæner: Aalborg har altså Lasse Bo Knudsen ude med karantæne, Patrick Bjorkstrand har været ude i længere tid, Julian Jakobsen ikke med senest mod Frederikshavn. Hos SønderjyskE fortæller Mario Simioni følgende om skaderne i SønderjyskE's trup:

- De to langtidsskadede Mathias Borring og Marco Pedersen er fortsat ude. Vi havde regnet med at Cam Spiro ville være klar, men han har desværre fået et mindre tilbagefald i sin skade. Gabriel Desjardins er så godt som klar, men hans fysik er så vigtig for os længere fremme i turneringen, at vi ikke tør tage nogle chancer og derfor skal vi være helt sikker på at hans skade ikke bryder op igen, inden vi sender ham i kamp. William Boysen er over sin skade, men er ramt af nogle sygdomsproblemer, som også var skyld i at han kun spillede det halve af kampen i Esbjerg. Mathias Kløve er fortsat i udlandet.

Det forventer vi: Aalborg er favorit efter den fine afslutning på kampen i Frederikshavn og fordi Aalborg generelt har det godt hjemme mod SønderjyskE - jævnfør sejrene tidligere på sæsonen.

Hold øje med: Fine kampe af Kirill Kabanov mod Frederikshavn, mens SønderjyskE havde Steffen Frank som dobbelt målscorer i returkampen mod Esbjerg. 

Statistikken: Aalborg scorede tre gange i powerplay og en enkelt gang i undertal mod Frederikshavn i 5-2-sejren. SønderjyskE er i gang med den dårligste stime hidtil i sæsonen med et point i fire kampe og kun en enkelt sejr i de seneste seks kampe. 

 


Skade koster Simo-Pekka Riikola karrieren OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn WH