Kampstart 20:15 i Spar Nord Arena

Mens det olympiske eventyr ruller løs, går Metal Ligaen i sving igen, og det er Herlev og Herning, der får æren af at lukke op, inden seks af de øvrige mandskaber sætter i gang i morgen. 

Det er en slags omstart, og den har især Herlev haft brug for efter en lang stime af nederlag op til den lille olympiske pause.

Eagles har ikke fået point i de seneste otte kampe, og det er realistisk set kun Rødovres næsten lige så store dårligdom, der holder Herlev inde i slutspillet.

Til gengæld har Eagles gennem sæsonen vist, at holdet indeholder masser af potentiale, så det gælder om at komme i sving og finde rytme igen - og så kommer Matthias Asperup snart hjem fra OL, så Herlev kan stille i stærkeste opstilling. 

Blue Fox smed tre vigtige point i kampen om førstepladsen med nederlaget mod Rødovre lige før OL-pausen, og for midtjyderne gælder det om at holde ved og minimum snuppe en top to-placering. 

- Vi tager til Herlev efter en uges kamppause og er friske samt fuldt ud restitueret. Vi ved, at de er et offensivt stærkt hold, som kan generere målchancer ud af ingenting. Så det handler om at være tålmodige, disciplineret og effektive, når chancerne byder sig. Med få kampe tilbage af grundspillet handler det om at ramme en opadgående formkurve og denne starter forhåbentligt mod Herlev, siger Herning-sportschef Martin Struzinski til Bluefox.dk. 

Skader/karantæner: Herning mangler OL-folkene Mathias Bau og Morten Poulsen og melder også Mads Christensen ude. Herlev har Matthias Asperup ude og vi nulstiller lige Eagles' skadesbarometer, der inden pausen indeholdt blandt andre Ziga Pesut og Magnus Molge. 

Det forventer vi: At Herlev satser alt på at komme i sving igen med en sejr og ikke mindst en god spillemæssig præstation. Gæsterne fra Herning kommer og "maler på" med fire kæder og med friske ben er det en vanskelig udfordring for hjemmeholdet. 

De indbyrdes kampe: Herlev har ofte voldt problemer for Herning, men har i denne sæson ikke vundet over midtjyderne. Tre rene sejre til Herning og to sejre i overtid/straffe. 

Statistikken: Mens Herlev altså har tabt otte kampe på stribe, har Herning 12 point i de seneste fem kampe og har kun svipset mod Rødovre.

Hold øje med: Herlevs nye finne, Jani Siekkinen, har haft lejlighed til at træne mere med sine holdkammerater. Kan han give Herlev-offensiven et ekstra svirp? Hernings Jarkko Malinen har gjort det fremragende hele sæsonen og er gennemgående en af Metal Ligaens bedste og mest værdifulde spillere. 

 


COVID 19 aflyser kampen mellem Frederikshavn og Rungsted OL: Sådan har Metal Liga-spillerne klaret sig