Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Ishockeyen i Herlev kan på en eller anden måde skrive historie i aften.

Ikke blot har Eagles muligheden for at vinde en kvartfinaleserie i bedst af syv for første gang nogensinde: Hvis Herlev vinder over Odense i aften, bliver det Herlevs første seriesejr siden holdet i bedst af tre vandt DM-finalen over AaB i 1984. Dengang 5-4 hjemme i Herlev og 2-1 i Aalborg, hvor mesterskabet blev hevet hjem. 

Det vil også være Herlevs første semifinaleserie siden foråret 1991, hvor det blev til et nederlag på 0-2 i kampe mod Herning, der demonterede Herlev 7-1 og 7-0.

Så alt taget i betragtning, så kan spillerne på Eagles-mandskabet skrive sig ind Herlev-ishockeyens Hall of Fame, hvis det lykkes for klubben at spille sig videre.

Men på den anden side står et Odense-mandskab, der i 25 minutter "fandt sig selv" i søndagens kamp i det fynske og spillede en perfekt omgang fysisk skarp hockey med tryk dybt i modstanderens zone. Nøjagtig som Odense har gjort det i grundspillet i lange perioder.

- I min optik spillede vi i første periode for første gang i kvartfinaleserien det spil, vores playoff burde bestå af, og vi fik vist, at vi kan spille mod Herlev. Ellers har resten af vores slutspil været en sørgelig affære, siger Odense-backen Martin Larsen til Fyens Stiftstidende. 

Han fik et ordentligt skrub søndag aften, hvor hans øje hævede til det dobbelte efter et sammenstød med Joseph Jonssons stav og vist nok også banden bagefter. Men Larsen forventes at være klar til kampen i aften, siger han selv til Fyens.

- Det var måske første gang, at Herlev-spillerne så trætte ud. I første periode sad vi hårdt på dem, og rent fysisk sad det nok i dem resten af kampen. Og hvis vi lægger hårdt ud, kan det måske være svært for dem at stå imod på det punkt dér, siger Larsen til avisen. 

Hold øje med: Gunars Skvorcovs var stærkt kørende søndag og har meldt sig ind i serien. Hos Herlev er det bare at kigge på slutspillets topscorerliste og se, at Anton Johansson og Matthias Asperup deler topscorerlistens førsteplads med otte point hver og sammen med SønderjyskE's Villiam Haag. Victor Cubars følger lidt længere nede med seks point.

Skader/karantæner: Daniel Baastrup-Andersen, Philip Alftberg og Mikkel Skjellerup mangler i Herlevs backlinje. Fremme er Peter Lauritzen og Magnus Lykke Jonassen formentlig stadig fraværende, mens Odense mangler Henry Hardarson, Westin Michaud og Arturs Salija. 

Det forventer vi: En kamp, hvor første periode bliver yderst afgørende. Hvem får overtaget? Herlevs teknikere eller Odenses fysiske folk. Det første mål kan sagtens blive afgørende. 

Statistikken: Vi kigger på målmænd og konstaterer, at Horak stadig er i spidsen med 93.64 procent mod de 88.74, som Stefanos Lekkas står med. Det er en markant forskel. 

Historikken: Vi kiggede på Herlevs historik længere oppe i artiklen, men Odense har altså også noget lækkert at se tilbage på fra i fjor. Her gik fynboerne fra 2-3 til en 4-3-sejr i serien mod SønderjyskE. Det kunststykke vil Odense meget gerne gentage. 

 


Stærk Odense-back er formentlig klar, hvis... OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox