Kampstart 18:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles kan slå et ordentligt hul ned til niendepladsen i tabellen, samtidig med, at ørnene kan spille sig længere ind i kampen om Metal Final4-pladserne, hvis det i aften lykkes med at besejre Odense Bulldogs.

Det kræver dog også, at Herlev kommer bedre ud til kampen end det var tilfældet mod Esbjerg for nylig, hvor vestjyderne førte med 4-1 efter første periode. Eagles kom slet ikke ud af bussen den aften og selv om kampen kun endte med en vestjysk 6-4-sejr, var det vel Herlevs dårligste indsats i sæsonen.

Det ændrer dog ikke på en fin sæsonstart for Eagles, der kører med fuld hammer og lidt mere end tre kæder - og altså endnu ikke er rendt ind i problemer med skader, der kan drille en opstilling med få folk.

Odense har til gengæld store problemer på den front. Fynboerne har endnu ikke spillet en kamp med fuldt hold, savnede en hel kæde af imports tirsdag mod Frederikshavn og har gennemgående måttet justere og rokere konstant i sæsonstarten. 

Det har hele tiden været fynboernes mål at hænge på resten af feltet hen over efteråret, og det kræver altså point. Men træner Paul Thompson har ikke nemme betingelser. 

Skader/karantæner: Det kan vi læse på listen over skader som plagede Odense i tirsdag: Perhonen, Tanus og Virtanen var alle ude og i forvejen sad altså Radek Cip og Christopher Kamph ude. Desuden blev Jake Coughler skadet og udgik efter første periode. Spørgsmålet er om en eller flere af de nævnte stiller op i dag. Herlev er ikke plaget af problemer på den front.

Det forventer vi: Svær, svær opgave for Odense, der kommer op mod et bidsk Herlev-mandskab, der kender til kampens vigtighed. Fynboerne er stærke fysisk, og den del af spillet kommer de til at bruge i aften.

De indbyrdes kampe: Tætte kampe i fjor, hvor Herlev vandt tre gange, mens Odense sejrede i to matcher. Herlev tog ligeledes en enkelt sejr i overtid. 

Statistikken: Trækker man den euforiske 6-0-sejr over Rødovre ud af regnskabet, har Odense kun scoret tre mål i de øvrige fire kampe. Herlev har til gengæld - næsten som altid under Patric Wener - spillet fremadrettet ishockey. Der er lavet i alt 38 mål i Herlevs seks kampe. Det skal nok blive målrigt i aften igen. 

Hold øje med: Rasmus Simonsen leverede fine takter mod Frederikshavn og bliver formentlig en nøglespiller i aften igen for Odense, der også har brug for en stærk målmandspræstation, uanset hvem der er i buret. Herlev får masser af punch fra Kyle Osterberg, der har vist som et glimrende indkøb og igen ser det gennemgående ud til, at Wener og co. har ramt godt på scoutingen. 


VIDEO: Se højdepunkterne fra Rødovre-Aalborg Storsejr til Aalborg, Rødovre kollapsede til slut