Hattrick af Tobias Ladehoff i tredje periode i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls - Aalborg Pirates 1-9 (1-3, 0-0, 0-6) I aftenens kamp skulle Rødovre forsøge at spille sig ind i toppen af midterfeltet, mens Aalborg skulle forsøge at udbygge føringen i toppen af Metal Ligaen. Begge hold er skøjtestærke, og normalt er det tætte kampe, der bliver afgjort indenfor et mål til et af holdene.

Hos værterne var man igen uden backen Jonatan Nielsen og de to forwards Nicklas Beyer Carlsen og Frederik Kaels.

Hos gæsterne havde administrationen og udlændingestyrelsen arbejdet hurtigt, da papirerne på Charlie Curti var gået igennem, så han var klar til debut.

Derudover havde Pirates fået Nikolaj Carstensen tilbage på holdkortet efter endt karantæne, så det var kun skader til Kirill Kabanov og Emil Marcussen, der svækkede Pirates' opstilling.

Desuden var reservemålmand, Frederik Søgaard, ikke med holdet, hvilket gav debut til dansk-lettiske Kristers Steinbergs på 16 år som backup for George Sørensen.

Målmandsduellen stod mellem John Muse for Rødovre Mighty Bulls og George Sørensen for Aalborg Pirates. William Rørth har ellers tidligere stået flere gode kampe på hjemmebane mod netop Aalborg, men det havde Thor Dresler valgt at se bort fra til aftenens kamp.

En jævnbyrdig 1. periode, hvor Rødovre havde muligheder for at score mere end det ene mål, så blev det en rodet kamp i den midterste periode, inden Aalborg skruede op i i 3. periode, hvor fem mål på fem minutter lukkede kampen endeligt med en sejr på 9-1 til Aalborg.

Rødovre åbnede godt, Aalborg tog teten

Rødovre startede bedst og kom til et par gode muligheder, men det var uden for alvor at blive farlige. Begge startede kampen med fire kæder og Rødovre et par gange havde held til at have deres stærke kæde inde mod Aalborgs fjerdekæde.

Så fik Aalborg arbejdet sig ind i kampen, hvor presset blev større mod Rødovres mål. Pierre-Olivier Morin var tæt på, og det gav et mindre pres, som Jonas Jakobsen udnyttede til en styring tæt under mål. Rødovre-spillernes protester blev afvist.

Rødovre fik kort efter udlignet ved Oliver Kjær, da han blev efterladt helt fri foran mål og sikkert kunne bringe balance i regnskabet.

Julian Jakobsen skøjtede omkring målet og smed pucken ind til Martin Højbjerg, der sendte pucken ind ved nærmeste stolpe, hvor John Muse ikke kunne dække hele stolpen. Kort efter var Thomas Spelling tæt på at bringe Aalborg på 3-1, men chancen løb ud i sandet.

Brady Vail havde et helt frit mål at skyde på, men han sendte afslutningen forbi, og kort efter lå den bag Muse i den anden ende. Patrick Bjorkstrand havde sidste stav på pucken, som han fik slået igennem sine egne ben, så den røg i nettet.

1-3 efter 1. periode var måske et mål for meget, for Rødovre havde gode muligheder for yderligere scoringer.

Spillet i den målløse anden periode var ikke kønt, hvor begge hold lavede mange fejl, men ingen kunne udnytte det til en scoring,

Rødovre-kollaps
Aalborg satte Rødovre under massivt pres i starten af 3. periode, hvor hjemmeholdet havde store problemer med at få pucken ud af egen zone, og det store pres gav pote, da Tobias Ladehoff bragte Aalborg på 1-4, hvilket lukkede kampen.

Det fjernede alt gejst fra Rødovre, og i løbet af fem minutter, så var Aalborg på 1-8. Et stort kollaps af Rødovre, hvor Tobias Ladehoff endte med hattrick, mens Jeppe Jul Korsgaard og Stephen Anderson også ville være med i festen på isen.

Aalborg gav mere spilletid til de helt unge, der havde siddet en del på bænken, så der kunne spares lidt kræfter til kampen på fredag, hvor Esbjerg kommer på besøg.

Begge hold ville have tiden til at gå på uret, men de 734 tilskuere blev lige underholdt med en scoring i sidste minut, da Mikkel Højbjerg sendte pucken i nettet til slutresultatet 9-1 i gæsternes favør.

OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates