Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Det er blot at tage et kig på tabellen for at konstatere, hvor vigtig kampen mellem Herlev og Rungsted kommer til at blive. Rungsted står med 13 kampe og 22 point, mens Herlev lurer lige under Metal Final4-stregen med 12 kampe og 18 point.

Begge mandskaber er i fin form.

Herlev vandt en tæt kamp med 2-1 over Odense for en uge siden. Det var en sejr, der blev arbejdet hjem af hele Eagles-mandskabet, der slog til på de rigtige tidspunkter. Topspillerne leverede i den grad varen med masser af istid, men man lagde altså også mærke til, at Herlevs unge garde virkelig spillede disciplineret og arbejdede i den nye og strammere struktur, som træner Martin Gudmundsson har lagt ned over holdet. 

For øjeblikket virker det hos ørnene.

Rungsted var i den grad på stikkerne i den seneste kamp mod Frederikshavn. Nok var modstanderne rystet og ramt lige fra start, men der skal altså noget til at eksekvere en 8-1-sejr. Rungsted sprudlede, ikke mindst i første periode, hvor Pedersons tropper scorede fem gange. Der var store plusser i plus/minus-statistikken til topspillerne og spilletid til fjerdekæden, der fik seks-syv minutter og værdifuld istid. 

Spændende, hvor bredt de to trænere Gudmundsson og Pederson spiller i aften, hvor der virkelig er noget på spil og i en kamp, der virkelig kan blive slutspilsagtig.  

Det forventer vi: Endnu et "slutspilsagtig" match for Herlevs vedkommende, som det var tilfældet mod Odense for nylig. Det må blive tæt og jævnbyrdigt hele vejen igennem.

Hold øje med: Herlevs målmand Erik Hanses stod formidabelt i Odense for nylig, hvor han diskede op med en række helt fænomenale redninger. Hos Rungsted leverede de offensive profiler varen mod Frederikshavn. Lucas Andersen scorede efter bare ni sekunder. Ham skal Herlev passe på.

Skader/karantæner: Herlev manglede Daniel Petersen, Mathias Hansen og Oliver True mod Odense, mens Rungsted mod Frederikshavn var uden den store back Simon Fredriksson. 

Metalligaen.tv: Jesper Schultz er parat til at guide dig gennem de 60 minutter i Spar Nord Arena. 

Statistikken: Rungsted havde inden fredag nummer et, to og tre på topscorerlisten i Andersen, Asperup og Jensen. Nu har Jesper Thörnberg og Mathias From fra Herning blandet sig, men de tre Rungsted-spillere er stadig top tre på Metal Ligaens plus/minus-statistik. Herlev har tre spillere, der alle er med i top 10: Heinerö, Jonsson og Lindqvist-Hansen markerer sig flot. 

Historikken: Den første kamp mellem de to mandskaber endte med en sikker sejr til Rungsted på 6-3. Seier Capital førte 4-0, før Herlev reagerede og Rungsteds sejr den aften kom aldrig i fare. 

 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks FØRSTER OG STOCKFISCH tager midlertidigt over i SønderjyskE