Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Sikke en perfekt start for både Herlev Eagles og Rungsted Seier Capital.

Herlev vandt sikkert tirsdag aften i Odense, og et afklaret og stærkt kørende Rungsted-mandskab fulgte op på 4-3 i Esbjerg efter straffe med en hamrende stærk 6-2-sejr over Herning tirsdag. 

Eneste manko i den kamp var, at Cristopher Nihlstorp måtte udgå med en upper body injury, som efter al sandsynlighed var et ordentligt dunk i hovedet - måske en hjernerystelse - efter at svenskeren dunkede sammen med Shane Hanna bag eget mål. Hændeligt uheld altså.

Så er det glimrende, at Rungsted i flere træningskampe har brugt David Grubak, den ganske talentfulde backup, som i givet fald i aften vil få noget af en ilddåb i buret hos gæsterne. 

Det megaspændende hos Rungsted er naturligvis, hvorvidt Patrick Russell har fundet vej ind til startopstillingen og hvilken "impact" han kan gøre hos gæsterne. En ting er sikkert, og det er, at Russell kommer med sin sædvanlige fremragende arbejdsmoral, og at han fysisk bliver en udfordring for enhver modspiller.

Hjemmeholdet fra Herlev kommer med selvtillid. Ikke blot vandt Eagles stensikkert premieren i Odense onsdag aften, ørnene har også spillet to tætte kampe mod Rungsted inden sæsonen - og Herlev har måske det mest sammenspillede hold overhovedet i Metal Ligaen på nuværende tidspunkt.

Statistikken: Luis Blak spillede 20:38 minutter for Herlev onsdag aften, skød tre gange og scorede to mål. Slet ikke så dum en premiere for Blak Olsen, der udvikler sig sæson for sæson og vel er noget undervurderet. Rungsted har fået god gang i offensiven, og Nikolaj Rosenthal ser med to scoringer ud til at glæde sig over, at den gamle makker Sarault er kommet tilbage i folden.

Historikken: Den var 3-3 i indbyrdes opgør i sidste sæson med en Rungsted-sejr på 9-0 og en Herlev-ditto på 7-2 som de mest "opsigtsvækkende" resultater.

Det forventer vi: Bortset fra Metal Cup-semifinalen, hvor begge hold spillede forsigtigt, var der fuld gang i angrebsspillet i de øvrige kampe. Mon ikke der er masser af mål i vente i aften?

Hold øje med: Spændende målmandsduel. Emil Jidskog fik roser af træner Wener efter Odense-kampen, mens Rungsted altså muligvis må smide Grubak for ørnene i aften. 

Skader/karantæner: Herlev var uden backerne Max Vilstrup Olesen og Tobias Ruelykke, mens Rungsted manglede Gustav Green, men altså i stedet har fået Patrick Russell ind. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox