Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Det skulle have været en gigantisk festaften i Aalborg, men nu bliver det i stedet en gigantisk festaften med restriktioner. TV2 Sport transmitterer direkte, der er 375 tilskuere i Bentax Isarena, og selvfølgelig vil samtlige spillere fra Pirates og White Hawks i aften kæmpe om territorium frem mod den resterende del af sæsonen.

De to hold har allerede været i aktion i to træningskampe, hvor hjemmebanen har været afgørende for sejrherren.

I aften får Aalborg en lille smule støtte fra lægterne, men er trods alt vant til is og omgivelser.

Pirates kommer med en fin sejr fra tirsdag aften i bagagen. I Vojens spillede nordjyderne god og velovervejet hockey i tredje periode, hvor Garth Murrays hold vendte 2-3 til 5-3. Ellers var det en yderst åben kamp, hvor George Sørensen også stod for gode redninger i løbet af matchen - blandt andet en friløber, mens SønderjyskE stadig var foran 3-2.

Frederikshavn overraskede negativt onsdag efter premieresejren over Rødovre. Efter en lang tur til Rødovre Centrum Arena blev White Hawks overrumplet af hjemmeholdet og fik slet ikke fulgt op på den fine indsats fra fredag. 

Det er sommetider gådefuldt, at tingene kan vende på den måde, men vi kender det jo fra slutspillet, hvor en sejr fredag aften hurtigt kan byttes til et nederlag søndag eftermiddag. Det skete også i grundspillet sidste sæson, hvor Frederikshavn vandt 7-1 over Esbjerg hjemme fredag og tabte 1-6 om søndagen.

Hold øje med: Martin Lefebvre er sat til afløse Anders Krogsgaard som "den offensive back" og med to mål tirsdag aften i Vojens betalte han fint ind på den konto. Hos Frederikshavn kigger vi på Lucas Andersen, der fik scoret det indledende mål i Rødovre, inden det gik den forkerte vej for Frederikshavn.

Statistikken: Forfærdelig aften for White Hawks i special teams onsdag aften i Rødovre, hvor nordjyderne tillod tre mål imod i undertal og endda lod Rødovre score, mens Frederikshavn var i overtal. Boxplay-procenten pt på 57,14. Hos Aalborg manifesterer Carl Neill sig allerede på backen som en mand med masser af istid. 

Historikken: Aalborg hamrede Frederikshavn i fem af seks kampe i fjor. Den sidste vandt Frederikshavn i overtid og White Hawks snuppede også den højdramatiske Metal Cup-semifinale.

Det forventer vi: Aalborg har hjemmebanen, momentum fra en sejr i tirsdags og er vores bud på en favorit i aften. 

Skader/karantæner: Lasse Bo Knudsen var ude for Aalborg tirsdag i Vojens, hvor Tobias Ladehoff og Thomas Spelling også sad ude. Det fik træner Murray til at levere en tvungen justering i kæderne. Hos Frederikshavn mangler pt. kun Justin Shugg, der er landet i byen og træner med holdet. Er hans papirer blevet klar? 

 


Redaktørens klumme: Coronaen er som en forfærdelig irriterende gæst OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital