Forleden blev min hustru forkølet. Sådan en af de forkølelser, der virkelig tog fat og gjorde ondt.

En morgen tidligere i den her uge blev hun testet for Covid-19-smitten og gik derefter i selvisolation, som reglerne foreskriver.

Hverdagen blev hurtigt ramt, for alle familiens planer måtte omjusteres. For mit vedkommende kostede det Metal Liga-kampen mellem Odense og Herlev onsdag aften.

Der var børn, der skulle passes, og man har ikke på nogen måde lyst til at løbe en risiko og blande sig med andre, mens man udgør en potentiel smittefare. Samtidig gik jeg rundt og spekulerede på, hvor mange, der skulle underrettes og hvor det ville have konsekvenser, hvis testen havde været positiv. Det var ikke specielt behageligt. 

Testen var negativ, men alligevel et bevis på, hvor træls coronaen er i vores hverdag.

Det var halvanden dags afbrydelse, og vi har alle sammen efterhånden været der. På et eller andet niveau. 

Coronaen er en irriterende dum "indgriber" i vores hverdag, der desværre også har fået gennemgribende og også fatale konsekvenser for alt for mange danskere. 

I aftes kom coronaen også på besøg i Metal Ligaen. En Aalborg-spiller, Lasse Bo Knudsen, havde fået det dårligt, men havde ageret ansvarligt og var blevet hjemme i god tid.

Hans Covid 19-test var positiv.

Det blev offentliggjort i aftes og Aalborg tonede rent flag og adresserede hele forløbet med stor åbenhed.

Stor cadeau til Aalborg for den måde at tackle sin situation på. Væk med alle spekulationerne og frem med fakta. I de her tider, hvor det mindste rygte bliver til fem høns på de sociale medier er åbenhed den bedste strategi. Det giver kun bagslag at skjule tingene. 

Proceduren var fulgt og resten af holdet heldigvis testet negativ, og i aften spiller Aalborg nordjysk lokalopgør mod Frederikshavn. 

Covid19-tilfældet afstedkom en grovkornet og dårligt tonet debat på Metal Ligaens Facebook-side, som vi måtte slette.

Ikke mere om det, men bare en opfordring herfra til at tænke sig en ekstra gang om, inden man trykker "send". Specielt i de her tider, hvor vi har besøg af corona-gæsten, der gør alle debatter langt mere følsomme end normalt. 

Og samtidig også en opfordring til ikke at stigmatisere hverken din nabo, dine venner eller ishockeyspilleren fra din favoritklub eller hadeklub, hvis han eller hun bliver ramt af Covid 19. Coronaen påvirker os alle, og det er ufattelig svært at undgå den "usynlige virus" - uanset, hvor mange forbehold, man tager. 

Men man kan hjælpe til: Fortsæt med at holde hænderne rene og hold afstand. 

Så får vi måske smidt den ubudne gæst væk på et eller andet tidspunkt. Eller i hvert fald frosset ham så langt ud, så vi igen kan - flere end 375 personer - kan mødes og nyde vores ishockey. 

 

 


SAMTLIGE TILSKUERE i Aalborg spiser VIP-middag i aften OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks