Kampstart 20:15 i Kvik Hockey Arena

Finaleserien er nu endt i det drama, som de fleste havde forventet mellem de to brede trupper med store spidskompetencer.

Men det var på et absolut hængende hår for Herning tirsdag aften, hvor Aalborg som bekendt blot var 56 sekunder fra at bringe sig på 3-0 i serien. Og det er som bekendt næsten statistisk umuligt at komme igen og vinde fire kampe på stribe. 

Blue Fox-træner Pekka Tirkkonen var tilfreds med sit holds defensive arbejde og 24 skud imod i Sparekassen Danmark Isarena - dem, der ramte målet - er vel også et ganske fint facit mod det offensivt stærke Aalborg Pirates-mandskab.

Der blev ryddet godt op foran canadieren i lange perioder af kampen, og det er også her Blue Fox-backernes styrke ligger. Og så har Kevin Tansey og i tirsdags Tristan Pomerleau det med at støde frem i banen en enkelt gang imellem. 

Det var Pomerleau, der afgjorde kampen med sit 3-2-mål kort inde i overtiden: 

- Det er en fed måde at vinde på. I søndags tabte vi tidligt i overtiden, så den situation blev vendt på hovedet. Vi lykkedes også med at blive mere fysiske i den her kamp, end vi har været i de to første finaler. Vi fandt lidt ekstra der, og så synes jeg, at vi defensivt sad godt på dem i vores zone. Selvfølgelig fik de chancer, men det var tit på kanten, hvor det ofte ikke er så farligt, at de kom til skud. Vi stod rigtigt fint i midtzonen, sagde Pomerleau til Sportherning.dk.

Aalborg Pirates spillede en fornuftig kamp i tirsdags og havde altså Herning nede i sækken med kort tid igen. Men bakkede nordjyderne for meget i slutfasen af kampen? Måske glemte Aalborg at spille fremad de sidste 10 minutter og var altså også ude i en hård tre mod fem-situationen, som Pirates overlevede, men som kostede kræfter. 

- Vi havde kampen nogenlunde under kontrol med vores føring til sidst. Langt henad vejen fik vi lukket deres dygtige, kreative spillere ned, og jeg synes egentlig, at vi spillede en fornuftig kamp Det var to hold, der kæmpede om momentum og en kamp, der bølgede frem og tilbage i 60 minutter. Vi vidste godt, at Herning ville komme hårdt, og at det her ville blive en tough og måske lang serie, sagde Tobias Ladehoff til Rishøjs Corner/Pirates TV efter kampen. 

Det forventer vi: Det bliver en hård fysisk match i aften, formentlig den hårdeste hidtil. Ingen har råd til at tabe momentum, millimeter ved banden eller nærkampe. Spillerne kommer til at være "helt oppe i hovederne" på hinanden, og det bliver spændende, hvordan det påvirker dommerlinje og muligheden for powerplay. 

Hold øje med: Thomas Spelling og Patrick Bjorkstrand kender hver en centimeter af isen i Herning. Kan de afgøre sagerne for gæsterne i aften? Hos Herning var det From/Bau-alliancen, der fik udlignet i slutfasen og de to individualister kommer til at elske en udsolgt hjemmearena i aften. 

Skader/karantæner: Herning fik Lukas Lundvald tilbage og manglede blot Thomas Vilstrup Andersen i tirsdags. Aalborg havde Oliver Anker Christensen og Jeppe Jul Korsgaard ude. 

Statistikken: Man havde fornemmelsen af, at Aalborg sad på meget af kampen i tirsdags. Men ikke desto mindre var Herning bedst i expected goals, kort forklaret, hvor mange mål, der kunne forventes efter, hvor store chancerne var. Her vandt midtjyderne med 2.3 mod 2.0 over Aalborg.

Historikken: Aalborg var ligeledes foran 2-1 i sidste sæsons finaleserie, og formåede derefter at vinde 4-2 i Rungsted i den fjerde finalekamp. Herning var foran 2-1 i semifinaleserien mod Esbjerg for nylig og formåede at vinde 3-0 i den fjerde kamp. Gode tegn for begge hold? 


U18-LANDSHOLDET UDTAGET TIL DIVISION IA-VM ODENSE OG FREDERIKSHAVN klar til folkefester, når Danmark møder Norge