Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Sikke et brag i aften i Herning, hvor et formstærkt midtjysk hold tager imod topholdet fra Aalborg. Senest de to mødtes i Kvik Hockey Arena vandt Herning efter en tæt kamp, og noget tyder på, at tingene er begyndt at glide for Ben Coopers tropper, der higer efter at træde længere opad i tabellen.

Håbet er med andre ord tilbage i Herning, hvor det er som om, marginalerne er vendt den rette vej på det seneste.

- Vi lykkedes langt hen ad vejen med at spille det spil, som vi gerne vil. Vi har efterhånden fundet ud af, hvad den rigtige opskrift er for os. Jeg synes jo som sådan ikke, at vi har gjort noget fundamentalt anderledes de sidste kampe her. Måske er vi bare blevet endnu mere klar på, men det er ikke fordi, at der er ændret på en række ting, sagde Herning-angriberen Thomas Vilstrup Andersen til Herning Folkeblad efter kampen i tirsdags i Rungsted.

Aalborg kommer fra en relativ rolig kamp sidste fredag i Odense, hvor det blev til en ganske sikker udesejr hos fynboerne. Forinden havde nordjyderne dog haft det noget svært på fremmed is med tre nederlag i Rungsted, Rødovre og Esbjerg, så det vil formentlig løfte moralen yderligere, hvis man også kan vinde en udekamp over et formstærkt Herning-hold.

Statistikken: Herning er inde i sæsonens hidtil bedste periode. Nok har midtjyderne spillet 50-50 i de seneste fire kampe (2 vundne, 2 tabte), men kigger man lidt længere tilbage har Herning seks sejre i de seneste otte matcher, hvilket pudsigt nok er nøjagtig det samme, Aalborg har præsteret.

Historikken: De tre seneste indbyrdes opgør i Kvik Hockey Arena er endt i overtid, og det kunne sagtens blive tilfældet i aften også mellem to hold, der ofte spiller tætte kampe.

Hold øje med: En spændende målmandsduel i aften, hvor George Sørensen er tilbage på sin gamle hjemmebane efter en kamps pause. Simon Nielsen lukkede syv mål i seneste hjemmekamp, men tog alvorlig revanche i Rungsted tirsdag med en solid indsats i 4-1-sejren.

Skader/karantæner: Herning er næsten fri for skader for øjeblikket, bortset fra Rasmus Nielsen, mens Aalborg har savnet Victor Panelin-Borg på det seneste. Svenskeren blev dog i sidste uge meddelt tæt på comeback på nordjydernes hjemmeside.

Det forventer vi: Et Herning-hold med optimisme, der vil være i haserne på Pirates-spillerne i 60 minutter. Det kan ikke undgå at blive tempofyldt og hektisk, og det kan sagtens ligne en foreløbig ”årets kamp” i Kvik Hockey Arena. Tæt og jævnbyrdigt.


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles Metal Final4: Allerede over 5000 billetter solgt til weekenden, stadig pladser at få