Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

På en aften, hvor meget opmærksomhed med sikkerhed vil falde på Kristian Jensens comeback efter 17 spilledage ude, spilles der en interessant match mellem Frederikshavn White Hawks og Herlev Eagles. Her skal gæsterne forsøge at bryde en forfærdelig stime i Frederikshavn, hvor Herlev pr. tradition har det yderst vanskeligt.

- Busturen er lang og sidste gang kom vi vist ikke helt ud af bussen overhovedet, siger Herlev-træner Patric Wener om 3-7-nederlaget i den seneste match mellem de to mandskaber i Nordjyske Bank Arena.

- I Herlev spillede vi en lidt tættere kamp mod dem (Frederikshavn vandt 4-2), men de har et meget stærkt hold, som jeg har stor respekt for. Det er meget vigtigt, at vi finder balancen i vores spil, står godt i defensiven og tager vare på de chancer, vi får. Frederikshavn skal simpelthen ikke have ”odd man-rushes”. Dem er de dygtige til at udnytte, lyder det fra den svenske træner.

Nordjyderne skal spille resten af sæsonen uden Mathias Mølgaard, men har altså Kristian Jensen tilbage, og Frederikshavn har haft en uges tid til at få spillet Eemeli Räsänen ind. Den store finne er et spændende bekendtskab, som i aften træffer sit hjemmepublikum for første gang.

Statistikken: For bare et par år siden var en Herlev-tur til Jylland næsten ensbetydende med hjemmesejr. Men nu er Herlev begyndt at vinde jævnligt i det syd- og midtjyske, hvor både Esbjerg, Vojens og Herning er erobret i denne sæson. Er det Nordjyllands tur til at mærke ørnenes klør i aften?

Historikken: Herlev har haft det yderst vanskeligt i Frederikshavn de seneste par sæsoner. White Hawks har vundet de seneste seks hjemmekampe over Eagles med samlet 18-0 i point og 41-11 i målscore.

Hold øje med: Kristian Jensen er naturligvis under lup i Frederikshavn i aften, og der vil stensikkert gå et sus gennem publikum, når han er på banen igen. Hos Herlev var Victor Rollin-Carlsson brændende varm i hele november og er lige nu den fremmeste målscorer i Herlevs farlige to første kæder.

Det forventer vi: Spørgsmålet, om Herlev vil gribe kampen defensivt eller offensivt an for at få de første point i Frederikshavn i en rum tid. Under alle omstændigheder er nordjyderne favorit.

Skader/karantæner: Mathias Mølgaard har fået skulderen opereret og er færdig for sæsonen, men til gengæld har Frederikshavn altså fået Kristian Jensen tilbage i folden igen. Christoffer Åkesson er i skrivende stund stadig i U20-landsholdets trup, mens Herlev har Magnus Koch og backup-målmanden Christian Elmose hos Olaf Ellers landshold.


To mål på 21 sekunder: Esbjerg sneg 2-1-sejr med hjem fra Odense OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates