Vestjyderne var ikke mange minutter fra at smide point på Fyn

Odense Bulldogs – Esbjerg Energy 1–2 (1-0, 0-0, 0-2) Det blev aldrig nogen stor kamp i Odense denne fredag aften, hvor ”papirfavoritterne” fra Esbjerg på 21 gyldne sekunder i tredje periode vendte 0-1 til en 2-1-sejr. Odense blev igen ramt af ”bundholdets sure lod” efter at have været med langt henne i kampen, mens Esbjerg kunne glæde sig over trods alt at kunne vinde på en dårlig dag. Det var formentlig også det, Mark Pederson kunne tage med hjem i bussen – og så ikke så meget mere.

I bestræbelserne på at nå topholdene måtte Esbjerg stille uden Travis Walsh, Brett Welychka, Jonas Torbensen og Kasper Krog (vestjyderne havde dermed 16-årige Thor Baden som backup-keeper). Odense måtte undvære Lucas Bjerre Rasmussen, Mikkel Jensen, Asger Petersen, Oliver True og Jakob Wittendorf.

Målmandsduellen stod mellem Evan Cowley og Mathias Seldrup.

Overtag med skiftende fortegn

Helt som de fleste formentligt forventede, så kom Esbjerg med et stort og vedvarende pres fra første faceoff. Men trods et massivt overtag i kampens første fem minutter, så lykkedes det aldrig vestjyderne, at finde den afgørende åbning.

Derfor kunne Odense stille og roligt arbejde sig ind i kampen. Fynboerne havde da også held med at vende kampbilledet, som man nærmede sig syv spillede minutter.

Værternes overtag kastede først en stor mulighed af sig til Mike Daugulis, der udnyttede svigtende vestjyske markeringer og blev spillet helt fri foran Esbjerg-målet, hvor Seldrup måtte hive en stor redning op af hatten.

Minuttet efter var den så gal igen for Esbjerg, da Oliver Anker fik alt for lidt opmærksomhed og kunne stikke af sted på en friløber ned mål Seldrup, der igen blev redningsmand for Esbjerg.

Et halvt minuts penge senere kunne Seldrup dog ikke forhindre værternes føringsmål, da Riley Bourbannais arbejdede godt for sagen omrking Esbjerg-målet og ganske fortjent kunne bringe Odense i front med 1-0, efter forarbejde af Henry Hardaraon.

Odense bevarede kampens momentum efter målet og med få undtagelser, så sad hjemmeholdet nu på det meste. Esbjergs Zach Pochiro fik dog sendt et sus igennem publikum, da han med en snedig afslutning faktisk ramte Evan Cowleys drikkedunk, der lå i nettaget ovenpå målet – tæt på en vestjysk reducering ud af det rene ingenting.

Hjemmeholdet spillede hurtigt og med et fint glid i pasningerne og man stod heller ikke tilbage overfor gæsterne, når det kom til det fysiske aspekt. Esbjerg manglede derimod masser af gejst og fandenivoldskhed. Sløj periode af gæsterne, der kun fik noteret fire skud på mål.

Daniel Baastrup trak en udvisning for interference mod periodens slutning og Esbjerg kunne dermed starte anden periode i power play.

Esbjerg fandt lidt tempo, men skarpheden manglede

Det tidlige power play blev ikke omsat til scoring for gæsterne, der dog var tæt på ved Niklas Andersen, der efter et minut sendte et giftigt forsøg i sidenettet.

Også Esbjergs Valdemar Ahlberg var ganske tæt på, da han efter seks minutters spil sendte pucken rent på stolpen. Men heldet synes at være med Odense-keeperen denne aften.

Trods et par nærgående forsøg, så var Esbjerg dog stadig alt for meget på flad fod, især i egen zone, hvor Odense fik alt for let spil.

Oliver Anker tegnede sig for hjemmeholdets bedste forsøg i anden periode, da han fik testet Seldrup med en first timer, lige inden man rundede periodens halvvejsmærke.

Esbjerg synes endeligt, at have genfundet farten i spillet, da to udvisninger på 38 sekunder sendte Odense i to-mands-overtal omkring det 14. minut.

Værternes fem mod tre-spil lod dog meget tilbage at ønske og blev faktisk aldrig rigtigt for alvor farligt, hvorfor Esbjerg med sikker hånd fik kørt et par minutter af uret. I sær Sune Hjulmand og Jannik Christensen arbejdede her godt for gæsterne.

Vestjyderne sluttede perioden bedst af, da man i de sidste par minutter fik sig godt etableret i offensiv zone, hvor Odense-spillerne ved et par lejligheder haltede efter.

Scoret blev der dog ikke i anden periode, hvorfor Odense igen kunne tage 1-0 med ud til pauseteen.

Esbjerg vendte kampen på blot 21 sekunder

Gæsterne kom godt ud til tredje periode, hvor alvoren så ud til at være gået op for Esbjerg-spillerne, der satte sig solidt på gæsterne i de første 3-4 minutter.

Da Henry Hardarson efter fire minutter fik raget en udvisning til sig, ja så blev presset mod Cowleys mål selvsagt ikke mindre. Men trods fint overtalsspil, så havde Esbjerg stadig problemer med, at finde de afgørende åbninger.

Ovenstående blev illustreret på glimrende vis, da Sune Hjulmand først brændte et lille break away-forsøg, inden Andreas Pedersen et halvt minut senere, sendte pucken rent på stolpen. Der var spillet syv minutter af perioden.

Esbjerg fandt dog pludseligt den skarphed, som man havde savnet gemme hele kampen. Da der var spillet 12 minutter af perioden lynede gæsternes således to gange på blot 21 sekunder og vendte dermed kampen fuldstændigt på hovedet. E hård skæbne for Cowley i målet, der havde gjort det fremragende for fynboerne.

Først gjorde Travis Brown det til 1-1, da han stødte med frem og fandt et tomrum bag Odenses backs, så Trevor Cheek fra en position bag målet kunne spille ham helt fri. Ingen slinger i valsen, da pucken blev sendt op i nettaget.

Esbjergs mange medrejsende fans var slet ikke færdige med at fejre dén scoring, da Jeppe Vinther 21 sekunder senere tog chancen fra distancen og fik sendt et slagskud af sted, som blandt venner og fjender endte med at gå hele vejen i mål til 1-2, som også blev kampens resultat.

Odense forsøgte sig med en timeout med to minutter igen og man kunne også i et halvt minuts tid spille seks mod fem, indtil Lukas Lundvald Nielsen begik en tåbelighed, da han gik hårdt til Christian Wejse, der blev sendt i isen for en stund – imens Odense-spilleren indkasserede en game misconduct for checking to the head og kunne begive sig mod omklædningsrummet.

SønderjyskE tabte igen hjemme, Rungsted skarpest i tæt kamp OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles