SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-0,0-2,1-1) To decimerede trupper mødtes denne blæsende aften i Vojens.

Og det var gæsterne, der havde mest vind i sejlene.

Trods en chokstart fra værterne, var det udeholdet, der løb med sejren efter en tæt match, hvor Rungsted var skarpest, vandt 3-2, og SønderjyskE endnu engang måtte sende deres skuffede fans tomhændede hjem.

Det blev en første periode rig på chancer, men fattig på scoringer.

En enkelt blev det dog til, og den kom allerede i kampens første minut.

Og det var en af de mere kuriøse af slagsen.

Anders Førster tog et skarpt træk inden for blå, driblede ind midt for mål, hvor han smed en stille og rolig puck på mål med baghånden.

Og til overraskelse for alle inklusive målscoreren selv, kurrede pucken stille og roligt i mål ude ved den ene stole.

En udvisning til Joachim Holten Møller kort efter havde nær givet en fordobling af føringen.

En afslutning fra Mads Lund ramte lidt af hvert på vejen og endte i en høj bue, hvor pucken dalede ned bag Lillie, der var mere end almindelig heldig med, at pucken ikke dansede over stregen.

Hjemmeholdets kaptajn MacGregor Sharp fik næste chance, men sendte pucken på underkanten af overlæggeren, hvorfra den sprang i spil.

Rungsted kom godt med i matchen, blandt andet takket være holdets første powerplay, hvor Marcus Olsson i første omgang og siden TJ Moore var tæt på at udligne hjemmeholdets føring.

Phil Lane fik en stor chance midt for mål, men den lange amerikaner var uskarp foran kassen.

Herefter bed Rungsted sig i et par omgange fast i søderjydernes zone.

SønderjyskE havde svært ved at slippe ud af grebet, og Phil Lane gjorde det ikke nemmere for sit hold, da han tabte pucken i egen zone, og dermed gjorde det muligt for gæsterne at starte endnu et pres mod værterne.

Nicolaj Henriksen gjorde sit som sprællemand i målet, og det gjorde han godt, også da Mario Lucia og William Boysen kom til oplagte tilbud.

Dermed sikrede den lange keeper en smal pauseføring til sønderjyderne.

De næste tyve minutter blev også ganske chancerige, og med Rungsted i teten.

Lucia, Moore og Holten Møller havde alle gedigne chancer i periodens første minut.

Gæstende virkede mere friske og kom først i hovedparten af duellerne.

Alligevel blev det værterne, der pludselig var tæt på endnu en scoring.

Silfver var rykket med frem, men kunne se sin afslutning prelle klokkerent af på overlæggeren.

Overordnet set var det dog udeholdet, der havde momentum.

Men Henriksen var på plads, da Rosenthal fyrede kanonen af og en breakaway til gæsterne tog keeperen i sønderjydernes mål sig også sikkert af.

Godt midtvejs i perioden, måtte Henriksen dog give fortabt.

Værternes defensiv tillod en motorvej til Rungsted, og det udnyttede de lynsnart, da Raskob var fulgt med frem og stødte pucken i nettet.

Momentet efter sendte Persson pucken på sammenføjningen og sønderjyderne var under pres.

De befriede sig imidlertid og Frederik Bjerrum fik tilspillet sig en udmærket mulighed.

Det kunne ligne en uafgjort til pausen, men i spil fire mod fire gik begge hjemmeholdets backs med frem og tabte pucken i, hvad der lignede en oversatset manøvre.

Det gav gæsterne muligheden i tre mod to. Den situation spillede de eminent og Mario Lucia sendte sikkert pucken ind til 2-1 med en firsttimer.

Christian Silfver skød tredje periode igang med en fin chance med baghånden.

SønderjyskE skulle prøve at mobilisere en offensiv, mens Rungsted kunne stå og afvente.

Afvente behøvedes de imidlertid ikke efter godt fem minutter.

Den ellers sikre Mike Little missede et træk ind foran eget mål og forærede på den måde gæsternes deres tredje scoring. Målscorer var William Boysen.

Sønderjyderne prøvede, men helt farligt blev det aldrig og igen forblev de nordamerikanske forwards forbavsende anonyme, MacGregpr Sharp undtaget.

Det var danskerne, der trak det store læs, men også en af dem, der måtte en tur i boksen med små fire minutter igen. Daniel Madsen røg ud for forsinkelse af spillet.

Det lignede en afgørelse på matchen, men sønderjyderne ville det anderledes.

Anført af Steffen Frank, kastede man forsigtigheden over bord og blæste til angreb i undertal.

Det gav bonus, da Makinen fyrede af. Lillie tabte pucken og Anders Førster hjalp pucken det sidste stykke vej over stregen.

Det tændte for alvor gnisten hos hjemmeholdet.

Steffen Frank krigede enormt og trak en to minutters udvisning til Pulli.

Det blev finnen for meget, så efter spillet var fløjtet af, valgte han at sende Frank i isen og kunne ligge fem minutter oven i sin straf for checking to the head.

Dermed fik hjemmeholdet chancen i seks mod fire det sidste godt halve minut, men Frederik Bjerrum fik i to omgange ikke pucken dybt i zonen og så gled det ud i ingenting og Rungsted kunne juble over tre point.

Begge hold var uden en stribe stamspillere.

Det kompenserede gæsterne bedst for. Spillere som Olsson, Boysen og ikke mindst Mario Lucia var stærkt medvirkende til sjællændernes triumf i Frøs Arena for øjnene af 2027 tilskuere.

Hos hjemmeholdet bør panderynkerne ikke blive mindre.

Spillere som MacDonald og Lane, som skulle være profiler på holdet, overstråles med længder af spillere som Lund, Eskildsen og Frank. Og i målet gjorde Nicolaj Henriksen atter engang en glimrende figur.

Det er danskerstammen, der bærer holdet, mens det, der på papiret burde være førstefemmeren, i ingen af spillets facetter formår at sætte sit aftryk.

Kim Lykkeskov lignede da heller ikke en tilfreds mand fra sin udkigspost på balkonen. Spørgsmålet er om ikke det snart er tid for sportschefen at gribe til handling.

Bumagin afgjorde i straffeslag for Frederikshavn To mål på 21 sekunder: Esbjerg sneg 2-1-sejr med hjem fra Odense