Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Herning er stille og roligt ved at rejse sig efter en lang periode med mange skader, og står nu med otte point for de seneste tre kampe og dermed en fornuftig indgang til aftenens slag mod Aalborg Pirates. To mandskaber, der altså har stor respekt for hinanden, og to hold, der ofte driller hinanden med stærk omstillingshockey på udebane.

Således er det sket to gange i denne sæson, hvor Herning vandt 4-1 i Aalborg, mens Aalborg senest vandt 2-0 i Herning. Nordjyderne er i øvrigt også inde i en lille stime, for aalborgenserne har vundet 7-0 og 4-0 over Odense, og er dermed uden mål imod i 120 minutter - og endda har Aalborg i kampene mod Odense stadig manglet en lille håndfuld spillere.

Hernings Patrick Madsen om den øjeblikkelige situation: 

- Vi havde en periode et par uger tilbage, hvor det ikke lige kørte. Men jeg tror, at landsholdspausen var god for os, hvor vi lige kunne få snakket om nogle ting. Nu ruller det, og vi har heldigvis en periode med mange kampe. Det er kampene, der er det sjove, og vi har en bred trup og er generelt i god form, så det er bestemt ikke nogen ulempe for os med en travl kalender, siger backen inden aftenens kamp. 

Midtjyderne har fået spillet backen Petter Hansson godt ind, mens der stadig mangler lidt forventet produktion fra den anden nye svensker, Pontus Netterberg. Hos Aalborg har Kirill Kabanov og George Sørensen leveret gode kampe på det seneste.

Det forventer vi: Det må næsten blive tæt i aften i Herning. Begge hold har spillet stærkt i defensiven på det seneste og det kan sagtens blive en kamp med få mål i aften.

Hold øje med: Josh MacDonald har lavet seks point for Aalborg i de seneste to kampe, mens Anders Poulsen for alvor er kommet i gang for Herning. Poulsen har lavet fire point i de seneste to kampe.

Skader/karantæner: Herning var senest uden Bjørn Uldall, Cam Brace, Daniel K. Nielsen og Mads Christensen, mens Aalborg senest manglede Brøndberg, Lefebvre, Morin og Jonathan Brinkman i kampen mod Odense. 

Historikken: Vi har altså to kampe mellem de to hold i denne sæson med to udesejre til følge. Herning vandt 4-1 i Aalborg, mens Aalborg vandt "Knæk Cancer"-kampen med 2-0 i Herning. 

Statistikken: Julian Jakobsen er i gang med skyde sig ind på sæsonen med tre mål og 45 minutters spilletid i alt i de to kampe mod Odense. Morten Poulsen er med 42 minutter den mest benyttede angriber hos Herning i de sidste to kampe mod Rungsted. 


Speciel kamp for esbjergensere og sønderjyder i aften OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE