Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Midtjyderne blev for første gang længe lukket helt ned i tirsdags i Vojens, hvor Blue Fox-mandskabet ganske enkelt ikke fik skabt særlig mange muligheder. Det erkendte træner Ben Cooper efter matchen i Frøs Arena, hvor Blue Fox for anden gang i træk på udebane tabte til et andet top tre-hold.

Måske var savnet af Cam Brace i topform lige stort nok for den kreative del af offensiven mod et formstærkt SønderjyskE-hold, måske ramte Herning bare ikke lige dagen. Maler man med den brede pensel, er der dog ikke grund til bekymring hos Blue Fox, der stadig ligger solidt i både top tre- og fire-kampen.

I aften gælder det Esbjerg, som Herning i de seneste to indbyrdes kampe kørte fuldstændig over, efter at vestjyderne ellers havde haft det indbyrdes overtag i begyndelsen af sæsonen.

Nu søger Esbjerg virkelig efter noget kontinuitet og rytme og en sejr, der skal sende et statement til konkurrenterne.

Det lykkedes ikke for Energy-spillerne i Frederikshavn, og Esbjerg er faktisk på en smådesperat jagt efter en ”stor sejr”. Lige nøjagtig en sejr i Herning vil lune gevaldigt for Mark Pedersons tropper frem mod slutspillet, som nærmer sig med hastige skridt.

Det er ikke så meget placeringen, det gælder nu for Esbjerg, mere at finde ”tightness” og rytme og holde modstanderens score nede.

Kommer Jason DeSantis ind i opstillingen, vil det med sikkerhed give vestjyderne et pift i den rigtige retning.

Det forventer vi: To smart-spillende, slutspilsorienterede mandskaber, der vil give hinanden en tæt kamp. Herning er favorit med hjemmebane og form in mente – også trods de nylige nederlag i Aalborg og Vojens.

Hold øje med: Rasmus Nielsen spillede en glimrende kamp i Vojens for nylig og gennemgående er Herning godt besat på backpladserne. Hos Esbjerg skal vi se unge gutter som Valdemar Ahlberg og David Madsen løfte sig til ægte playoff-spillere. Det er nødvendigt med tyngde hele vejen ned hvis Esbjerg skal nå langt.

Skader/karantæner: Hernings Cam Brace afsoner karantænedag nummer to og midtjyderne manglede stadig Sean Flanagan tirsdag i Vojens. Esbjerg havde Grayson Downing ude i Frederikshavn, men har måske Jason DeSantis med i backlinjen. 

Statistikken: Esbjerg har lukket 41 mål ind i de seneste ti kampe, Herning blot 24 over samme tidsramme. En kæmpe forskel. 

Historikken: To sejre til Esbjerg i de to første kampe mod Herning, inden Blue Fox har taget over med tre store sejre på 6-2, 5-1 og 4-1 i de seneste tre indbyrdes. Mødes holdene i kvartfinalen, er det vigtigt for Esbjerg at få tingene i orden der. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE